Laatste nieuws:
Cyberpesten

Decadentie

Piet Huysentruyt heeft een Secret Resto geopend waar je voor 1875,00 euro per persoon kan gaan eten (inclusief inkomticket Tomorrowland). Als dit verkondigd wordt met foto van Yours Truly in Het Laatste Nieuws, wat is er dan nog zo secret? Is dit een restaurant zonder de opgedrongen witte kassa? Kunt ge daar als BB (Belangrijke Burger) met een flair uw zwarte kluiten op tafel gooien? Wat maakt dit factuur de moeite waard? De bijzondere vormen van de ijsblokjes? Waterkansje vind ik. Kan je het inbrengen als kost?

De gasten van Piet steunen hiermee ook een ander goed doel dan zijn spaarrekening. Namelijk de “Love Tomorrow Foundation”, die samenwerken met Cunina. Laatstgenoemde gaat hiermee een onbepaalde deelname bekostigen om een muziekschool op te richten in Nepal. Kostprijs schooltje: om en nabij de 30.000 euro. En dan te weten dat Mark Zuckerberg, Bill Gates en, onder andere ook, Warren Buffett meer dan de helft van hun fortuin doneren aan The Giving Pledge. Een organisatie die zich ook wijdt aan liefdadigheid en dit wereldwijd.
Dus ge moet uw rekenmachine niet boven halen om te berekenen hoeveel er naar Piet zijn rekening gaat (min aftrek kosten) en hoeveel naar het goede doel. Ook niet om te weten hoeveel mensen, die uit de hoogte op de hoofden van de gewone festivalganger neerkijken, je nodig hebt om dat plaatje te betalen.
Dus? Als je een goed doel steunt is de te betalen 1875,00 euro dan aftrekbaar volgens onze Belgische wet? Dat is een nadenkertje. Zou schoon zijn als ge weet dat een groot deel van de Tomorrowland jongeren een heel jaar moeten sparen om een gewoon ticket te kunnen veroorloven. En dat allemaal terwijl ik me vanmorgen eventjes te decadent voelde, omdat ik een potje Paté De Canard opende van Lidl om op mijn boterhammeke te smeren…
Wat hebben we dus geleerd vandaag?

Martine de Weerdt

Facebook137
Twitter
Follow Me
Tweet

2 Reacties

  1. Wederom een prachtcolumn waar je weer de nagel op de kop slaat, doe zo verder want dan heb ik toch iets om te lezen waar ik soms blij van word en af en toe triestig
    Keep up the good work

  2. Martine De Weerdt

    Dank je wel Chris