Laatste nieuws:
Zeepkistenrace 2018 Essen - (c) Noordernieuws.be - HDB_8129

Hitte weerhoudt zeepkistenracers niet

Het was de tweede keer dat Xi*Tings de zeepkistenrace organiseerde, deze keer met een groter aantal hindernissen. De deelnemers hadden er zin en hadden de prachtigste kisten gemaakt. Nieuw dit jaar was de zeepkistenrace voor kinderen van 8 – 12 jaar.

Ondanks de hitte werd er geduwd, gerend en gesleept. De eerste die de nieuwe schans ‘nam’ crashte door zijn hoge snelheid, wat de bestuurder, Rudy, een kapotte schouder opleverde. Na nog een paar bijna-ongelukken, werd besloten de schans uit het traject te nemen. Immers, veiligheid voor alles! Bekijk het filmpje met de samenvatting van de zeepkistenrace race en ook de crash van Rudy.

Bij de diverse hindernissen vielen brokken en onderdelen uit de zeepkisten en Timo die langs de kant alles goed in de gaten hield, zag op een van de hindernissen een schroef liggen. Die had heel makkelijk voor platte banden kunnen zorgen, dus zorgde Timo dat die verwijderd werd.

Timo
Timo

Bij een van de manches moesten de deelnemers over een lage schans rijden. Daarna werd de zeepkist gekeerd en ondertussen moest een van de leden van het team rondjes rond een emmer draaien. Na die rondjes moest hij of zij weer achter het stuur gaan zitten en, aangeduwd door de andere teamleden, achteruit de bocht nemen de Stationsstraat in. Het was duidelijk te zien dat ze na die rondjes geen bier nodig hadden om te wankelen, of zelfs met een zeepkist omver te gaan. En wat er ook gebeurde en hoe hard men ook moest zweten, iedereen had plezier en overal zag je lachende mensen.

Dit alles bij elkaar, plus de geweldige organisatie door Xi*Tings, maakte het weer tot een topdag!

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook77
Twitter
Follow Me
Tweet