Laatste nieuws:
Xitings - Zeepkistenrace 2019 - (c) Noordernieuws.be - HDB_7351u

Zeepkistenrace brengt veel volk op de been

Het was alweer de 3de Zeepkistenrace die Xi*tings organiseerde en het is duidelijk dat dit geweldige evenement steeds bekender en populairder wordt.

De dag startte bewolkt, maar de zon kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en joeg alle wolken weg om zelf ook mee te kunnen kijken. Logisch, want er was heel wat te zien.
De ploegen moesten met hun zeepkist over een traject met schansen en bochten. Bij een van de manches moesten de bestuurders twee rauwe eieren meenemen en die in een mand deponeren, wat goed lukte al was het soms roerei geworden.
Een emmer waar de bestuurder tien rondjes omheen moest rennen met de vinger bovenop dit nuttige voorwerp. Met benen die alle kanten opgingen werden ze in de zeepkist gezet, waarna het voertuig vanaf de schans achteruit de weg weer op werd geduwd en de ‘dronken’ bestuurder moest zorgen dat hij of zij recht reed. Wat niet altijd lukte.
Er waren kramen met eten en drinken, een kleine Vlaamse kermis in de Stationsstraat met onder andere een Kop van Jut. Op het supergezellige terras bij café Rex werd gewacht op de uitslag en die was als volgt.

Zowel de publieksprijs als de prijs voor de origineelste zeepkist gingen naar de Lunchboetiek
De prijs voor de mooiste zeepkist naar Dis que t’es

Jeugd:
1. Rocket team
2. Stig
3. Darcon lucas

Volwassenen:
1. Straffe sleutels
2. Speedy Gonzales
3. Prinsesjes

De Pechprijs ging naar Darcon Lucas

Proficiat aan alle winnaars en we kijken nu al uit naar de volgende Zeepkistenrace!

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook206
Twitter
Follow Me
Tweet