Laatste nieuws:
Wannes Vandorn is de nieuwe uitbater van Café 't Volkshuis in Essen - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_4904u80
Willy en Wannes (r)

Wannes Vandoren nieuwe uitbater café Volkshuis

Goed nieuws voor de stamgasten van café Volkshuis: vrijdag 1 oktober opent Wannes Vandoren (35) de deuren en kan iedereen eindelijk weer in zijn of haar vertrouwde café plaatsnemen.

Lange geschiedenis in de horeca

Wannes heeft een lange geschiedenis in de horeca, voor zowel als achter de toog. “In café Volkshuis ben ik zo’n beetje opgegroeid”, lacht Wannes. “Niet zozeer in het café, maar vooral in het verenigingsleven, zoals Turnkring Volharding en Roefel, mijn ouders kwamen wel vaak in het café. Op mijn veertiende ging ik zelf voor het eerst uit in café Rex en Number 5 in Hoek. Bij de lokale horeca ondernemingen heb ik ook vaak een handje toegestoken en dat vond ik erg leuk. Het idee speelde dan ook al langer om zelf een café te hebben, maar de gelegenheid deed zich niet echt voor en al helemaal niet toen corona kwam. Ik was toen al jaren werkzaam in de chemie.”

Oproep in Noordernieuws

“Via via hoorde ik dat café Volkshuis weer ter overname kwam en zag ik de oproep in Noordernieuws. Ik heb contact opgenomen met Drankenhandel Van Oevelen om te informeren naar de diverse zaken en de informatie die ik kreeg sprak me wel aan. Een paar dagen later heb ik samengezeten met Erik Van Meel en Willy Lodewijckx, want als iemand alles over het café, de grote en kleine zaal en het verenigingsleven weet, dan is het Willy.”

Tijdrovende papieren rompslomp

“Het gesprek gaf me een goed gevoel en twee dagen later had ik een kennismakingsgesprek met twee mensen van de partij en ook dat klikte goed. Toen kwam de papieren rompslomp, die meer tijd in beslag nam dan verwacht. Dat heeft er ook voor gezorgd dat er nog geen internet, t.v. of mogelijkheid tot digitaal betalen zijn, maar we hopen dat dit heel snel geregeld is.”

Biljarten in Café 't Volkshuis in Essen - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_4907s90
Een aantal leden van biljartclub S.O.V. kwamen al bij elkaar voor hun wekelijke oefendag
Vrijdag 1 oktober

“Vrijdag 1 oktober is het zover en ik verheug me erop de klanten te mogen verwelkomen! Het gemeenschapsleven in Essen heeft een behoorlijke deuk gekregen. Ik hoop dat met de verenigingen nu weer leven in te blazen en het gemeenschapsgevoel terug te brengen. Samenleven en samenwerken is wat een kleine gemeenschap nodig heeft en sterk maakt. Verenigingen en sportclubs zullen zoals altijd welkom zijn voor hun restaurantdagen, teerfeesten, …“

Biljarten in Café 't Volkshuis in Essen - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_4912s

Een thuis

“Ik wil dat café Volkshuis een thuis wordt, precies zoals dat bij Willy ook altijd was. Ook de samenwerking met de collega’s zal bij grote evenementen goed gaan, want we kennen elkaar al heel lang!”

Café Volkshuis
Stationsstraat 136, Essen
Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 13:00, zaterdag 14:00, zondag 10:00.

NN