Laatste nieuws:
UiTPAS maakt vrijetijdsaanbod toegankelijker

UiTPAS maakt vrijetijdsaanbod toegankelijker

Vanaf 1 oktober kan je een UiTPAS aankopen. Met de vrijetijdspas spaar je punten en ruil je ze in wanneer je deelneemt aan sport-, cultuur- of jeugdactiviteiten.

UiTPAS maakt activiteiten nog toegankelijker

“Met de UiTPAS zullen we al deze activiteiten nog toegankelijker maken”, zegt cultuurschepen Helmut Jaspers. De UiTPAS is persoonlijk en levenslang geldig en kost € 5,-. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan betaal je € 2,-. Enkele jaren geleden voerde de gemeente op voorstel van Vooruit al een sociaal tarief in voor jeugdactiviteiten en voor de speelpleinwerking. Dat geldt ook voor de UiTPAS. Heb je het financieel moeilijk, dan kost de UiTPAS slechts € 1,-. Daarmee krijg je 80% korting bij deelname aan een activiteit van een UiTPAS-partner. “We hopen zo mensen die het minder breed hebben meer te betrekken bij het vrijetijds- en welzijnsaanbod”, laat Helmut Jaspers weten.

Essense verenigingsleven

In eerste instantie zal de UiTPAS gelden voor gemeentelijke activiteiten, de bibliotheek, het LDC, vzw Kobie, het Karrenmuseum, maar later zal deze ook systematisch verder uitgerold worden naar het Essense verenigingsleven. De pas is te koop in het gemeentehuis, de bib, het lokaal dienstencentrum of VVV De Tasberg. Je krijgt in ruil een gadget zoals een mok, winkeltas of paraplu met een ‘Essense touch’.

HJ