Laatste nieuws:
Carnaval Essen - Plaatbezichtigning 2020 - (c) Noordernieuws.be - HDB_9741

Carnavalsverenigingen tonen trots hun platen

Zaterdag gingen de carnavalsverenigingen van Essen, Steenbakkers, Torrep, Staesie, Denoek, Den Heikant en Denuil, op pad voor de jaarlijkse plaatbezichtiging.

Tis wur van da

Het was een vrolijk en muzikaal gebeuren en Dofkapel ging te voet van De Meeuw naar Den Block, een kleine vooruitblik op de stoet waar we nog even op moeten wachten. Een kundige jury bekeek de platen met kennersblik en gaf punten op data, originaliteit, leesbaarheid en carnavalesque. Daarnaast werden aandachtspunten voor de platen van volgend jaar genoteerd. Bij elke plaatbezichtiging klonk ‘Tis wur van da’ het carnavalslied van dit jaar en het Ossekoppenlied mocht natuurlijk niet ontbreken.

Per touringcar

Zoals elk jaar werden de verenigingen per touringcar naar de wijken van Essen gebracht, zodat iedereen op gepaste manier de keel kon smeren in de diverse cafés. Niemand scheen last te hebben van de snijdende wind en als dat wel zo was, dan dansten ze zich warm. Nog een aantal weken, dan kunnen we allemaal weer genieten van het vrolijke evenement, waar zoveel mensen reikhalzend naar uitkijken: carnaval!

Foto’s: Noordernieuws.be, Erik ‘t Hart, Sander Giele
Filmpje: Kris Dingemans

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook95
Twitter
Follow Me
Tweet