Laatste nieuws:
Carnaval Essen - Na elf stoere prinsen en nu een bevallige prinses - Noordernieuws 2020 u

Na elf stoere prinsen nu een bevallige prinses

Carnaval vieren zit er bij Suzy Kerstens al van jongs af aan in. Ze bouwt nu voor het vijfde jaar bij een vereniging en vierde daarvoor de grote dagen met vrienden.

Waarom niet?

“Vroeger deed ik mee met de playback op het kindercarnaval en ging met mijn ouders altijd naar de stoet kijken”, vertelt Suzy. “Het heeft me altijd al leuk geleken om prinses Carnaval te worden en toen ik vorig jaar hoorde dat Prins Ronny stopte, dacht ik: “Waarom niet?” Toen heb ik een sollicitatiemail gestuurd om me kandidaat te stellen. Er waren meerdere kandidaten en we hebben ons een voor een moeten komen voorstellen.”

Carnaval Essen - Suzie Kerstens - Na elf stoere prinsen en nu een bevallige prinses - Noordernieuws 2020s2

Een heel spannend moment

“Naast de sollicitatiemail werd ik ook uitgenodigd voor een gesprek bij de Raad van Elf, waar ik mezelf heb voorgesteld. Daarnaast hebben ze nog een aantal bijkomende vragen gesteld, zoals wat mijn motivatie is, wat carnaval voor mij betekent, of ik makkelijk verlof kan nemen, …. Dat was wel moeilijk, maar ik ben gewoon mezelf gebleven. Tijdens het aanstellingsbal op 10 november werd de nieuwe prins(es) bekend gemaakt en dat was een heel spannend moment. Ik had zeker gehoopt dat ik prinses zou worden, maar niet verwacht. Anders zou het wel een tegenvaller zijn geweest als ik niet gekozen zou worden.”

Overweldigd

“Toen de uitslag bekend gemaakt werd, was ik een beetje overweldigd door alles wat er toen gebeurde. Heel veel mensen kwamen me feliciteren, wat natuurlijk erg leuk was. Die avond heb ik ook de prinses van Mechelen leren kennen. Ik geniet met volle teugen van alles wat er gebeurt. Het kost wel veel energie, omdat ik overal aanwezig wil (soms moet) zijn en ik niet altijd even veel rust heb tussendoor, maar dat heb ik er met veel plezier voor over. Met de grote dagen wordt het ook druk, maar daar kijk ik ook super hard naar uit.”

Carnaval Essen - Prinses Suzie Kerstens met Nar Janneke - Noordernieuws 2020s

Sociale Toer

“Voor de Grootste Stoet ben ik niet echt zenuwachtig, eerder benieuwd en een beetje ongeduldig. Ik kijk er enorm naar uit en heb er heel veel zin in! Ook ben ik benieuwd hoe de grote dagen zullen lopen, omdat ik nu alles toch anders beleef als prinses ten opzichte van een lid van een wijk. Verder verheug ik me op de de Sociale Toer. Veel mensen weten niet dat we dit doen, maar het is een geweldig initiatief. Het geeft ontzettend veel voldoening om carnaval naar de mensen te brengen, die niet in staat zijn om naar ons te komen. Tijdens de Sociale Toer gaan we langs de rusthuizen, serviceflats, kleuterscholen, mindervaliden en langs mensen van Essen die in de Klina opgenomen zijn. Daar delen we cadeautjes en geschenkmanden uit als attentie en brengen we, de Raad van Elf, Janneke en ik, samen met Dofkapel een feestje naar deze mensen toe.”

Elf jaar prinses

“Hopelijk blijf ik prinses voor de komende elf jaar. Moest dat zo zijn, dan word ik daarna keizerin (net als dat Dirk Lambrechts keizer is) en wordt er een nieuwe prins(es) gekozen. Het is wel mogelijk dat ik door omstandigheden vroeger stop, maar ik hoop dat dat niet gebeurt.”

NN

Facebook340
Twitter
Follow Me
Tweet