Laatste nieuws:
Martine De Weerdt Column - (c) Noordernieuws.be

Valentijntje

Vandaag is de dag van de geliefden. Dames, breng het nageslacht weg, trek je mooiste lingerie aan en wacht je geliefde op met een glas wijn of een lekker biertje. Laat hem voelen hoe verliefd je nog kan zijn. Heren, loop langs een winkel en koop wat voor je liefste (Al wie zegt dat het bullshit is omdat het alle dagen Valentijn is, trekt zijn geldbeugel niet graag open. Want hoeveel kost één roos?). Natuurlijk houd je elke dag van elkaar, maar door onze verplichtingen zijn we vaak te moe om dit te laten zien. Een dag zoals vandaag laat ons herinneren, dat niets vanzelfsprekend is.
Misschien is vandaag de dag om je liefde te bekennen. Maar niet aan je buurvrouw of buurman, de vrouw van je broer, de zus van je vrouw of wie dan ook, als je in een relatie zit. Minnaressendag was trouwens gisteren. Die dag werd sowieso in het leven geroepen door een slimme minnares, die de dag voor Valentijn uit frustratie nog eventjes met het zaad en het grootste stuk van het cadeaubudget wou gaan lopen. Een verhouding met een secretaresse scoort volgens onderzoeken het hoogst en die hebben ook nog secretaressedag. Tja…
Kun je verliefd worden op iemand anders als je in een relatie zit? Ja, maar als je in een goede relatie zit kun je dit de baas blijven. Laat het je overkomen en laat het ook weer wegebben, zonder iets te ondernemen. Het gras blijft altijd groener aan de overkant, hoe dikwijls je ook verhuist.
Als je echt ongelukkig in je relatie bent, is vandaag eventueel de dag om knopen door te hakken. Want het is voor beiden oneerlijk om te doen alsof.
Liefde kun je niet forceren. Als dit kon dan zouden meerdere mensen simpelweg gelukkig zijn, want spijtig genoeg blijven de juiste partners alleen. Waarom, het ontbreken van chemie? Het eerder vallen voor the bitch of the bad boy? Het uiterlijk of financieel plaatje? Ik heb vriendinnen die leuke mannen niet willen en steeds voor de foute man gaan. Waarom? Ze vinden de brave mannen te saai. ??? Is het huilen achteraf dan zo spannend? Bad boys lullen hun lul niet alleen in jou en als ze hun lul niet meer in jou kunnen lullen, ontdek je pas wat voor een lul het is.
Is er maar één ware liefde? Daar geloof ik niet in, ik vind dat er op je potje verschillende dekseltjes passen. Dat hoop ik ook. Want als je door omstandigheden je allerliefste verliest, zou het leven je niet eerlijk behandelen als je je hart niet meer kan vullen met de liefde en warmte van iemand anders.
Soit, laat je meevoeren door een ware glimlach. Geniet van deze dag en vooral van elkaar, laat de wereld en alle zorgen even verdwijnen.

Martine de Weerdt

Facebook353
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. Martine,

    Een echt heel heel mooie analyse van Valentijnsdag en ook een heel nuchtere omschrijving, zoals het in het echte leven wel gebeurt.
    Zeer prachtige tekst.
    Robert