Laatste nieuws:
Cafe De Voerman brengt eigen Triple en IPA uit

Café De Voerman brengt eigen bieren uit

Sinds een maand heeft café De Voerman twee eigen bieren: Tripel De Voerman en IPA De Voerman. Uitbater Frits Ariëns volgde samen met Gert Raijmaekers van café Rex een cursus biersommelier in Antwerpen en dat gaf hem een idee.

 

Tripel De Voerman

“Die cursus volgde ik, zodat ik goede uitleg aan mijn klanten kan geven over bieren. Tijdens de cursus dacht ik ‘Ik ga zelf een bier samenstellen!’. Er was een bepaald bier dat ik lekker vond en dacht: daar kan ik meer mee. Ik wilde een toegankelijk, makkelijk drinkbaar bier. Ik ben op zoek gegaan naar een brouwerij en heb er een gevonden die daar wel aan wilde meewerken. Tegen de brouwmeester zei ik wat er aan miste. Ik heb de ingrediënten genoemd en in overleg met hem werd ‘Tripel De Voerman’ geboren. Dat klinkt makkelijk, maar het was een traject van een jaar.”

IPA De Voerman

“Er werd 500 liter gebrouwen en die was heel snel uitverkocht. De volgende 500 liter werd al gemaakt en is bij mij aanwezig. De reden dat ik dat een eigen bier wilde hebben is omdat er een verschil is tussen brouwer en kastelein. Een brouwer denkt aan zijn omzet en een kastelein aan zijn klanten. We zijn ook het enige café in Essen dat bijna 60 verschillende biersoorten heeft. Bij een andere brouwerij heb ik het recept van IPA (India Pale Ale) verbeterd en dat heb ik zelfs op tap: IPA De Voerman, heerlijk kruidig met een licht bittere afdronk.”

Bezoek de Facebookpagina van Café De Voerman

LW

Facebook56
Twitter
Follow Me
Tweet