Laatste nieuws:
VET Vereniging Essense Tappers

Essense horeca start Vereniging Essense Tappers: VET!

VET staat voor de Vereniging Essense Tappers waar het grootste deel van de café’s in Essen zich ondertussen bij heeft aangesloten. Het initiatief kwam van Gert Raijmaekers (Rex) en Frits Ariëns (De Voerman) vandaan, die voordelen en mogelijkheden zagen in het naar buiten treden als vereniging.

Frits Ariëns
Frits Ariëns
Vereniging Essense Tappers: Vlot en gericht inspelen op situaties

“Eigenlijk ligt de VET in het verlengde van de WhatsApp groep die ik op 6 september 2016 heb opgericht.” vertelt Gert, “Toen had Frits al het idee om de Essense horeca te verenigen. Om elkaar te informeren als je nood hebt aan iets en dat je elkaar kunt helpen. Maar ook elkaar inseinen bij vermoedelijke fraude of criminaliteit. Net zoals met die valsemunters eind vorig jaar, die met behulp van die WhatsApp geklist zijn. De gemeente geeft ieder jaar nieuwe richtlijnen voor de carnavalsstoet, om de veiligheid van de mensen te garanderen. Als VET kun je daar dan vlot en gerichter op inspelen.”

Vereniging Essense Tappers - Gert Raijmaekers
Gert Raijmaekers
Nacht van de Klant

“Het is de bedoeling dat de Vereniging Essense Tappers regelmatig samenkomt om te brainstormen en bepaalde uitdagingen aan te gaan, zoals op het gebied van veiligheid. Als VET kun je evenementen organiseren, maar ook in gesprek gaan met de gemeente, Unizo, verenigingen, … als die iets op poten willen zetten. Voor de Nacht van de Klant aanstaande zaterdag, zijn de cafébazen gevraagd om daar achter de toog te komen staan. Dit was voor ons als VET dé gelegenheid om naar buiten te komen. Iedereen is welkom bij de Nacht van de Klant en consumptiebonnen zijn te verkrijgen bij de betere middenstand.”

De VET sticker zit niet bij ieder café bij de inkom
De VET sticker zit niet bij ieder café bij de inkom
Als vereniging sta je sterk

“Met een vereniging creëer je eenheid. Je staat sterker en bereikt meer op alle vlakken, in plaats van dat je allemaal als losse individuen iets wilt bereiken. Ook vanuit instanties is het makkelijker om in contact te komen met de Essense horeca. Ze hoeven niet alle café’s meer te benaderen om te informeren, dat gaat nu in één keer. Voorlopig is de VET alleen voor de café’s en het nachtleven, maar we delen graag al onze informatie met alle horecazaken. Op een enkel café na zijn we allemaal aangesloten bij de VET en met z’n allen willen we Essen bruisend houden!”

Hebt u suggesties, vragen of voorstellen, dan kunt u contact opnemen met Gert Raijmaekers op telefoonnummer 0495 422 394.

LW

Facebook50
Twitter
Follow Me
Tweet