Laatste nieuws:
Cyberpesten

Cyberpesten

Je hebt zo van die individu’s die kicken op het plaatsen van slechte recensies. Waarom?
Waarschijnlijk zijn ze gefrustreerd of jaloers. Of werden ze echt slecht behandeld? Met een grondige reden hebt je sowieso recht om je te uiten, maar doe dit dan in eigen naam. Iedereen kan fouten maken, dus geef iemand de kans om dit recht te zetten. Een vals profiel aanmaken op Facebook om vervolgens te gaan kotsen op iemand, kan alleen maar zwak genoemd worden en lachwekkend als je uiteindelijk weet om wie het gaat. Dit kan tevens gecategoriseerd worden onder cyberpesten. Dit wordt gedefinieerd als ‘Iemand kwaadwillig een bepaald feit ten laste leggen, dat zijn eer kan krenken of hem aan de openbare verachting kan blootstellen’.
Hier staan straffen op. Dus het is misschien belangrijk om te weten dat elk Facebook profiel voor eeuwig blijft bestaan, ook al heb je het snel verwijderd na je uitgekakte frustratie. Nog een leuke om te weten is, dat elke computer, iPad of ander apparaat een IP-adres toegewezen krijgt. Dat IP-adres kan je vergelijken met een fysiek adres van je woning. Het is met dit adres mogelijk om verbinding te maken met het internet, zodat je gegevens kan ontvangen en versturen. Aan dit IP adres zit (doorgaans) een fysieke locatie gekoppeld. Denk daar even over na als je onterechte beschuldigingen uit of iemand wil uitschelden.
“Je kan toch niet aan mijn IP-adres!”
De juist hacker kennen of een brief van de rechtbank in uw brievenbus zal u snel duidelijk maken dat je “Pietje” minder beveiligd is dan je denkt. Zo kreeg ik onlangs naam en adres van zulke watjes.
“En gij dan? gij zegt ook lelijke dingen…”
Inderdaad, ik durf tegen schenen aanschoppen, maar ik doe dit in mijn eigen naam en om bepaalde problemen aan te kaarten. Daar kom ik ook niet altijd goed mee weg. Zo kreeg ik deze week op mijn flikker van een oude dame die fan was van de onlangs besproken Piet. Ze mailde me een foto waarop Huysentruyt haar lief en stevig vasthoudt. Dat is pas klantenbinding zou ik zeggen.
Bij deze, speciaal voor de lieve dame, wil ik mijn excuses aanbieden aan de Piet.

Bij de vraag of die van mijn column gaat wakker liggen?
Dat betwijfel ik sterk.

Martine de Weerdt

Facebook80
Twitter
Follow Me
Tweet