Laatste nieuws:
Veilig online - cyberpesten

Veilig online – cyberpesten

Gezinsbond Wuustwezel Gooreind, Gemeenteschool Klim Op en Opvoedingswinkel Brasschaat organiseren op donderdag 7 november een infoavond in GC ‘t Schoolhuis over de gevaren van het internet en de online-samenleving. Voor de invulling van de zaal, graag inschrijven aub.

Internet en privacy

Wat gooi jij zelf zoal te grabbel op het web en wat beschouw je als honderd procent privé? En hoe gaan je kinderen daarmee om? Hoor je het donderen in Keulen bij termen als cookies, phishing en sharenting? Dankzij deze sessie leer je goochelen met instellingen, rapporteringen en filters en ben je helemaal op de hoogte van de do’s en don’ts rond privacy.

Cyberpesten

Gepest worden maakt je leven tot een heuse hel, zeker als het ook online gebeurt. Het komt extra hard aan en houdt niet op wanneer je thuis in je zetel zit. Hoe gaat cyberpesten precies in z’n werk? Wie zijn daders en slachtoffers en wie kijkt toe? Bestaat er een perfecte aanpak, waarom moet je vooral praten en hoe begin je daaraan? Dankzij deze sessie kun je ten strijde trekken tegen de cyberpest-plaag.

Getuigenissen van kinderen/jongeren, ouders en experts

Via animatiefilmpjes en infographics krijgen ouders zicht op het mediagebruik van jongeren. De vorming is interactief opgebouwd met onder meer een quiz en een stellingenspel. Hierbij worden er heel wat concrete tips aangereikt.

Praktisch:

-wanneer: donderdag 7 november vanaf 20:00
-begeleiding: Veilig Online, i.s.m. Gezinsbond
-locatie: GC ‘t Schoolhuis, Theo Verellenlaan 88, Wuustwezel
-deze vorming is gratis
-inschrijven via mail naar huisbrasschaat@olo.be met vermelding van welke vorming of lezing je wil volgen, je naam, e-mailadres en telefoonnummer of bellen naar 03/633 99 05

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay

Facebook47
Twitter
Follow Me
Tweet