Laatste nieuws:
Nieuw bier gebrouwen - Cafe De Voerman - De Voerman Speciaal - HDB_2159u85

De Voerman Speciaal, een heerlijk dorstlessend biertje!

Drie jaar geleden bracht Frits Ariëns van café De Voerman twee lekkere biertjes uit, Triple De Voerman en kort daarna De Voerman IPA. Beide vielen goed in de smaak en worden nog steeds door veel mensen gedronken. Het werd tijd voor een nieuw pintje, eentje waar Frits zelf ook lekker van kan genieten!

De Voerman Special - Ongefilterd speciaalbier Essen- HDB_2187s

Een dorstlesser en doordrinker

“Het werd tijd voor een biertje dat ik zelf ook kan drinken”, vertelt Frits. “Ik drink altijd tapbier en wilde een laag alcoholisch drankje, een dorstlesser en doordrinker. Ik kwam uit op een saison bier, een licht zomerbier en een gemakkelijke wegdrinker voor de harde werkers. Ik overlegde met Erik van Maasakkers, van brouwerij Feniks in Gullegem, die ook ‘Triple De Voerman’ heeft gebrouwen. Ik heb toen een paar saisons gedronken en dat kwam dicht bij wat ik wilde. Ik heb een aantal ingrediënten en kruiden doorgegeven die ik er in wilde hebben en een laag alcohol percentage.”

Cafe De Voerman - Essen - HDB_2144s

Testen tussen de ketels

“We zijn gaan brainstormen en Erik heeft op basis daarvan enkele bieren gemaakt. Op een gegeven moment heb ik de neef van mijn vriendin ingeschakeld, die is een hobbybrouwer en hem verteld wat ik wilde. Hij doet dat graag en is meteen aan de slag gegaan. Anderhalve maand geleden zijn we gaan testen op de brouwerij, tussen de ketels. De biertjes waren prima en we hebben nog iets meer smaak laten toevoegen, zoals koriander en orange sweet. Toen was het perfect en we hebben het vandaag binnengekregen.”

Cafe De Voerman Essen - HDB_2171s

Heerlijk en licht

“De Voerman Speciaal is een heerlijk, licht bier van 5.7% dat vanaf gisteren natuurlijk bij ons te verkrijgen is en hoogstwaarschijnlijk binnenkort ook bij Van Oevelen. Wij genieten er in ieder geval al van. Proost!”

NN

Facebook93
Twitter
Follow Me
Tweet