Laatste nieuws:
ArieJan Korevaar - Natuurfotografie wildlife - fotograaf

De bijzondere hobby van… ArieJan Korevaar!

Interesse en passie voor een hobby ontwikkelen door het enthousiasme van je schoonzoon. De schoonheid van de natuur en wildlife ontdekken door de lens van je camera en daarmee ook een passie voor reizen ontwikkelen. Het overkwam ArieJan Korevaar (57) allemaal en nu maakt hij de prachtigste natuurfoto’s!

Het begon op reis

“Mijn dochter voetbalde op hoog niveau”, vertelt ArieJan. “Ze speelde bij Beerschot, Antwerpen, …. en is uiteindelijk gestopt in Eindhoven, vanwege haar blessures. Ze ontmoette haar vriend, een fanatiek fotograaf en reiziger en trouwde met hem. Hij wilde graag dat we met z’n vieren op vakantie gingen. Mijn vrouw en ik waren nooit van die reizigers en gingen altijd met de camper op vakantie, maar daar kwam toen verandering in. Onze eerste reis ging naar Israël. We stonden in Tel Aviv in de etalage van een fotozaak te kijken en ik zei: ‘Als ik ooit nog eens genoeg geld heb, wil ik een goede fotocamera kopen.’ Ik had toen zo’n heel eenvoudig, digitaal cameraatje, niks bijzonders. Maar ik zag de foto’s die mijn schoonzoon maakte en was echt onder de indruk, ook van zijn prachtige natuurfoto’s.”

ArieJan Korevaar - Natuur en wildlife fotograaf - Op reis

Mijn eerste goede camera

“Toen ik vijftig werd, kreeg ik van mijn vrouw en kinderen een Nikon 3100. Ik dacht: nu heb ik het voor elkaar, nu ga ik mooie foto’s maken! Maar eigenlijk had ik er totaal geen verstand van. Het jaar daarna gingen we naar Zuid-Afrika en kwam ik er achter dat de lens niet toereikend was. Die kon bijvoorbeeld de wilde dieren niet genoeg dichtbij halen. We kwamen terug en ik heb toen mijn eerste grote lens gekocht. We gingen naar de Farne-eilanden, die liggen voor de Engelse/Schotse kust. Die eilanden worden alleen bewoond door vogels en vooral papegaaiduikers. Het was mijn eerste vakantie dat ik foto’s met een grote lens ging nemen.”

ArieJan Korevaar - Natuur en wildlife fotograaf

Privé-cursus
“Mijn schoonzoon, die al jaren fotografeerde. gaf me een privé-cursus. We vergeleken onze camera’s en ik besloot dezelfde te kopen, een Nikon D7200. Niet omdat die zoveel beter was, maar het was heel handig bij het uitleggen van waar ik op moest letten. Hij kon me zo beter leren hoe ik foto’s moest nemen. Een soort van ‘training on the job’. Onze volgende verre reis was naar India en daar bleek dat het regelmatig verwisselen van de lens niet handig was. Bijvoorbeeld als de lens voor foto’s veraf er op zat en je moest die snel vervangen voor die je gebruikt als er bijvoorbeeld een tijger te zien was. Die tijger gaat niet zitten wachten tot je camera de juiste lens heeft. Dus kocht ik een Nikon D500.”

Een tijger gaat echt niet zitten wachten tot je camera de juiste lens heeft

ArieJan Korevaar - Natuur en wildlife fotograaf - Tijger

Mijn liefde voor de natuur en wildlife is enorm gegroeid

“Je gaat de lat steeds hoger leggen en je ziet steeds meer de fouten die je hebt gemaakt. Je wilt steeds beter. Toen ik begon met fotografie, had ik niet zoveel met de natuur en wildlife, maar de liefde hiervoor is ondertussen enorm gegroeid. Je gaat heel anders naar een dier kijken. Hier in België gaan we regelmatig naar een vogelhut van Glenn Vermeersch en ook die Han Bouwmeester bij Enschede (NL). Meestal gaan we vrijdag weg om op zaterdag foto’s te nemen. We staan dan op voordat het licht wordt, om tegen zonsopgang in de hut te zijn. Dan moet alles klaar staan. Mijn eerste foto die werkelijk prachtig was, was van een buizerd. Dat je zo’n dier van zo dichtbij kan zien is uniek! Het is de kick om wilde dieren en vogels te zien en te wachten op het juiste moment. Zo’n weekend doen we vijf keer per jaar, altijd in het trek- of broedseizoen. En in ieder geval ook in de week voor we op reis gaan.”

ArieJan Korevaar - Natuur en wildlife fotograaf

Interessante ontmoetingen

“Bij onze reizen en het maken van foto’s ontmoet je veel mensen. Mensen met dezelfde hobby en interesse, maar ook van het land zelf. Die ontmoetingen zijn vaak een enorme verrijking. Fotografie is mijn hobby, maar door de vele fotoreizen is het reizen een net zo grote hobby geworden. Niet alleen de natuur, maar ook de mensen en de fascinerende culturen!”

Instagram: snapshots.ajk

Foto’s: © ArieJan Korevaar

NN

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook107
Twitter
Follow Me
Tweet