Oktoberfeesten Essener Muzikanten - Noordernieuws.be 2018

37ste Essener Oktoberfeesten weer groot succes

Het was één groot feest in de Heuvelhal afgelopen weekend, want de Essener Muzikantenfeesten waren weer een enorm, muzikaal succes!

Allereerst het optreden op vrijdagavond van Oberbayern orkest Van Geel, de Tiroler-Partyband MUSIK EXPRESS en DJ-ALEX, die de stemming goed inbrachten. Een waar Oktoberfest met stoere Lederhosen en kleurrijke Dirndls, pullen bier en een leuke feeststemming in de zaal. Het hoogtepunt tijdens dit weekend was wel het optreden van Vlado Kumpan und seine Musikanten op de zaterdagavond. Maar als eerste traden de Essener Muzikanten op, die dit grote evenement weer voor de 37e maal organiseerden. Ze brachten prachtige nummers ten gehore, met onder andere de Sehnsuchts Melodie van Walter Schöltz, op een voortreffelijke manier ten gehore gebracht door gastsolist trompettist Stan Hereygers en Alex Rommers. Stan is 12 jaar en speelde dit nummer geheel van buiten zonder muziekpapier voor een volle Heuvelhal. Een noemenswaardige prestatie voor zo’n jonge muzikant.

Ook was er de première van een nieuw nummer, gecomponeerd door Alex Rommers voor zijn zoontje Menno, de Menno Polka. Een fris en speels nummer wat zeer gewaardeerd werd door het aanwezige publiek. Na het sfeervolle optreden van de Essener Muzikanten was het de beurt aan Vlado Kumpan und seine Muzikanten, een blaaskapel beroepsmuzikanten van extreem hoog niveau uit Slowakije. Deze kunstenaars speelden de moeilijkste solo’s en de mooiste melodieën op het gebied van de Moravische blaasmuziek. Het publiek was in grote getale op dit evenement afgekomen en genoot met volle teugen van een weekend blaasmuziek op de Essener Oktoberfeesten. Zaterdagavond was de verloting van een week op stap met een mobile home, die gewonnen werd door meneer Vink uit Ochten.

Voor zondag hadden de Essener Muzikanten weer een prachtige programma samengesteld met medewerking van Die Original Liemers Musikanten uit Zevenaar, Blaaskapel Fresia uit Schaijk, Stesti uit Boxmeer, Die Bȍhmerwald Kapelle uit Schinnen en De Stokkener Stadsmuzikanten uit Dilsen-Stokkem. Ze zorgden voor een geweldige sfeer met prachtige Polka’s en Walsen in de Egerlander, Moravische en Bȍhmische stijl, waar iedereen geboeid en genietend naar luisterde. Zondag werd een reis van een week naar Oostenrijk verloot, die gewonnen werd door mevrouw Ultermans uit Schijf.

De Essener Muzikanten kunnen weer terugkijken naar een zeer geslaagd muzikaal weekend. Het waren 3 dagen hard werken en we willen iedereen hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Zeker ook de vrijwilligers uit onze vriendenkring. Ook alle sponsors willen wij bedanken en hopen volgend jaar weer een beroep te kunnen doen op hun welwillende medewerking. Want zonder hen is zo’n groot evenement niet mogelijk!

Foto’s: Anja Van Eekelen

AR

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook51
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!