Zomerbobcampagne 'BOB beschermt levens' is van start gegaan!

Zomerbobcampagne ‘BOB beschermt levens’ is van start gegaan!

‘BOB beschermt levens’ is de slogan van de zomer-BOB campagne! De campagne is van start gegaan op vrijdag 2 juni en zal nog doorlopen tot eind augustus. Overal in het land is de lokale en federale politie op post om controles uit te voeren.

Sinds 1 juni zijn de regels ook verstrengd. Vanaf nu is er een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs van 15 dagen wanneer je betrapt wordt met 1,2 ‰ (0,50 mg/l AAE), voorheen was dat pas vanaf1,5 ‰ (0,65 mg/l AAE). Al meer dan 25 jaar brengt BOB zichzelf en de andere mensen veilig thuis, maar dankzij zijn positief gedrag zorgt hij er ook voor dat geen enkele andere weggebruiker in gevaar komt.
‘BOB beschermt levens’ is daarom de slogan van de zomercampagne van Vias institute, Belgische Brouwers vzw en Assuralia.

Neem je verantwoordelijk als BOB

BOB zijn is een vanzelfsprekendheid. Warenhuisketen Carrefour ondersteunt dit door BOB op de digitale schermen in de winkels onder de aandacht te brengen. Ze gaan nog een stap verder door naast de frisdranken aan de toonbanken affiches te plaatsen met “0% alcohol, 100% BOB”. Het assortiment alcoholvrije dranken is de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid, zodat BOB net als iedereen het glas kan heffen en feest kan vieren. Ben jij zelf chauffeur, dan raak je geen druppel alcohol aan en drink je enkel alcoholvrije alternatieven. Toch van plan om iets te drinken? Dan regel je vooraf de terugkeer met een taxi, het openbaar vervoer … Of je zorgt voor een slaapplaats. Keuze genoeg dus! Eén ding staat vast: iedereen kan blindelings vertrouwen op BOB. En dat is iets om terecht trots op te zijn.

Ook wij voeren meer alcoholcontroles uit!

PZ Grens neemt ook deel aan de extra alcoholcontroles. De strijd tegen alcohol achter het stuur is 1 van de belangrijkste punten uit ons Federaal Plan voor Verkeersveiligheid. Samen met overdreven snelheid, gsm-gebruik achter het stuur of druggebruik, is alcohol één van de grootste killers in het verkeer in ons land.

Lees hier het artikel van VIAS

Bron en filmpje: PZ Grens
Foto: Noordernieuws.be

Facebook41
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!