Wens iemand de boom in voor een unieke overnachting

Wens iemand de boom in voor een unieke overnachting

Op het domein Franciscanessen in Gooreind (Wuustwezel) kan je deze zomer iemand letterlijk de boom in wensen. In juli en augustus kunnen avonturiers op zo’n drie meter hoogte in een boompit slapen.

Dré Wapenaar

“Boompitten zijn eigenlijk tenten, die aan een boom worden bevestigd. Het zijn meer kunstwerken, gemaakt door kunstenaar Dré Wapenaar. Ze bieden een unieke mogelijkheid om een landschap op een speciale manier te beleven.” zegt Nathalie Duerinck van Kempens Landschap.

Samenwerking

De druppelvormige tenten zijn een initiatief van stichting Kempens Landschap, het lokaal bestuur van Wuustwezel, Toerisme Wuustwezel en Terra Nova. De boompitten gaan al heel wat jaren mee, sinds de start in 2014 zijn ze steevast een succes.

Zeven jaar geleden

“We zijn als gemeenten enorm blij dat de boompitten na zeven jaar terug naar hier komen. We hebben zelfs beetje een uitbreiding gedaan, want ervoor waren er vier boompitten. Er zijn er twee bijgekomen, dus nu hebben we er zes waar toch al heel wat gasten kunnen verblijven. Het is ook wel echt een unieke ervaring om op zo’n drie meter hoogte te kunnen slapen, dus een echte aanrader om dit te doen deze zomer.” zegt Ilke Pompen, schepen van Wuustwezel.

Overnachten

Je kan in de boompit met twee volwassenen en twee kinderen slapen. Je klimt langs een laddertje naar boven, want de pitten hangen op zo’n drie meter hoogte. ‘s Avonds kan je gezellig barbecueën en keuvelen in het speciaal ingerichte kampdorp en ‘s morgens staat het ontbijt voor je klaar.

Beeldmateriaal: Actief Noord

BVE

Facebook90
Twitter
Follow Me
Tweet