Laatste nieuws:
thuiswerken - pexels-annushka-ahuja-8055835 s2

Deze 5 dingen heb jij nodig om thuis te werken

Begin je met thuiswerken? Super! Dat bespaart je reistijd en maakt je vaak productiever. Geen collega’s meer die je storen of luidruchtig bellen in de buurt. Maar hoe richt je je huis in zodat je efficiënt en comfortabel kunt werken? Met deze handige checklist van PrintAbout voor thuiswerken heb je alles wat je nodig hebt om goed aan de slag te gaan.

Een geschikte laptop of computer

Je laptop is de basis van je thuiskantoor. Wil je effectief werken? Dan moet je eigenlijk een laptop hebben met Windows 10 Pro of Windows 11 Pro, of natuurlijk een MacBook Pro. Zorg dat je laptop tenminste een Intel Core i5-processor en 8 GB RAM heeft, zodat je makkelijk meerdere dingen tegelijk kunt doen zonder dat er dingen beginnen te haperen. Als je liever macOS gebruikt, is een zakelijke Apple MacBook een prima keuze. Je kunt kiezen uit verschillende modellen, zoals de krachtige MacBook Pro 16 inch of de lichtere MacBook Air.

Een printer

Je bent waarschijnlijk een drukbezette zzp’er die vaak belangrijke dingen print, zoals jaarverslagen en agenda’s. Voor zo’n klein kantoortje thuis is een compacte kantoorprinter perfect. Deze printers passen goed in een kleine zakelijke ruimte. Daarnaast kunnen veel van deze printers niet alleen printen, maar ook kopiëren, scannen en soms zelfs faxen. Met zo’n multifunctionele Brother printer heb je alles in één. Als je veel zakelijke documenten print, is een snelle laserprinter ideaal. Ben je creatiever en print je vaak in kleur? Dan is een inkjetprinter de beste keuze voor jou.

Een ergonomische werkplek

Een fijne en ergonomische werkplek is fijn om lichamelijke klachten te voorkomen. Het is een goed idee om te investeren in een verstelbaar bureau, het liefst eentje waar je zowel aan kunt zitten als staan. Zo kun je makkelijk wisselen tussen zitten en staan tijdens je werk. Je moet ook  je bureaustoel goed instellen. Denk aan verstelbare armleuningen en zithoogte, zodat je comfortabel en gezond zit. En vergeet de verlichting niet: dimbare lampen zijn ideaal om de perfecte sfeer en helderheid voor je werkplek te creëren.

Een tweede beeldscherm

Laptops zijn handig omdat je ze overal mee naartoe kunt nemen, maar voor je thuiskantoor is het echt een goed idee om een extra beeldscherm te gebruiken. Zo’n extra scherm geeft je meer ruimte om dingen te zien, en het is minder vermoeiend voor je ogen dan het kleine scherm van je laptop. Met meer schermruimte kun je makkelijker verschillende vensters tegelijk open hebben, wat multitasken een stuk makkelijker maakt.

Ergonomische accessoires

Naast een los toetsenbord en muis zijn er nog andere handige dingen die je werk comfortabeler kunnen maken. Een laptopstandaard zorgt ervoor dat je scherm op de juiste hoogte staat, wat beter is voor je nek en schouders. Een goede externe webcam maakt het beeld van je videovergadering veel beter. En met een noise-cancelling koptelefoon kun je je beter concentreren en heb je minder last van geluiden om je heen. Heb jij deze spullen al in huis?