Laatste nieuws:
thuiswerken tijdens corona met high speed internet glasvezel fiber

Overal snel internet in huis begint met een moderne, vaste internetverbinding, oftewel glasvezel

In ons huis gebruiken we steeds meer apparaten op een draadloze manier. Als de wifi het dan weer eens niet goed doet is dat uiterst vervelend. Dit is uiteraard ook het geval als de verbinding trager is dan normaal. Super irritant, al helemaal in deze tijd waarin we veel moeten thuis werken. Ook school gaat veel via online platformen zoals Microsoft Teams, dus hiervoor heb je natuurlijk ook een snelle en stabiele verbinding nodig. Dit kan gedaan worden met een modern wifi netwerk met behulp van glasvezel. Het probleem van een traag of instabiel internet is dan direct opgelost. Met glasvezel kun je namelijk van alles, uiteraard veel meer dan alleen het vergelijken van internet. Wat je nog meer kunt met zo’n goede verbinding lees je in dit artikel.

Internetten met het hele gezin met behulp van glasvezel

Er zijn best veel mensen die verwachten dat het mobiele 5G netwerk de internet oplossing voor de toekomst is. Dit zal ook wel gedeeltelijk waar zijn, maar alsnog is het verstandig om thuis gebruik te maken van wifi. Glasvezel is hier natuurlijk de beste keuze bij. Dit zal onder meer komen doordat de snelheid van een glasvezelverbinding niet veel zal zakken als je met meerdere mensen er gebruik van maakt. Dit maakt het dan ook een perfecte optie voor een gezin. Met name tegenwoordig, doordat we allemaal diverse apparaten hebben waarmee we wifi gebruiken. Dit doen we puur voor het surfen, maar ook om te gamen en om onze favoriete films en series te kunnen kijken. Streamen wordt door glasvezel een fluitje van een cent.

Bewaak je woning met behulp van glasvezel

Glasvezel kun je uiteraard gebruiken om te surfen op het internet, maar je kunt ook je huis ermee beveiligen. Met zo’n snelle internetaansluiting kun je bijvoorbeeld de beelden van je bewakingscamera’s in hoge kwaliteit bekijken. Dit is onder meer mogelijk met je tablet, maar natuurlijk ook met je mobiele telefoon. Daarnaast kun je je pasgeboren baby in de gaten houden met een babyfoon, al heeft deze dan wel een camera nodig. Ook de deurbelcamera’s die steeds populairder worden kun je gebruiken met glasvezel. Voor deze apparaten heb je namelijk hoge uploadsnelheden nodig, wat je krijgt met glasvezel.

Ontvang digitale zorg met behulp van glasvezel

Daarnaast kun je glasvezel ook gebruiken om digitale zorg te ontvangen. Uiteraard zal persoonlijk contact met je arts of verpleegkundige van belang blijven, maar alsnog kan een goede videoverbinding nuttig zijn. Als je snel geholpen wilt worden met een probleem dan kan zo’n videogesprek met je mantelzorger of huisarts natuurlijk handig zijn. Ook kan een ouderenverpleegkundige met behulp van glasvezel even in contact komen met een oudere, maar hoeft hij of zij niet daadwerkelijk op bezoek te komen. Daarnaast kan medische apparatuur met deze internetaansluiting ook op afstand worden bediend.

Thuis werken of les volgen met behulp van glasvezel

Zoals de coronacrisis duidelijk heeft aangetoond kan een snelle en stabiele internetverbinding zeer belangrijk zijn. Nu we veel thuis moeten werken en vanuit huis lessen moeten volgen kan glasvezel dus zeker essentieel zijn. Bovendien is de verwachting dat de hogescholen en universiteiten ook aan het begin van het volgende schooljaar nog een paar maanden veel online colleges aan gaan bieden. Overstappen naar een glasvezel abonnement kan dus aan te raden zijn. Overigens kan glasvezel ook helpen als de lessen wel weer daadwerkelijk op school gegeven worden. Dit komt doordat veel nu al via het internet gedeeld wordt, zoals bijvoorbeeld cijfers en roosters. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst nog veel meer gedaan worden.