Sint-Jacobkermis in Sint-Lenaarts gaat door

Sint-Jacobkermis in Sint-Lenaarts gaat door

Vanaf 1 juli 2020 mogen kermissen plots terug georganiseerd worden, zo kan Sint-Jacobkermis in Sint-Lenaarts onverwacht toch doorgaan! Het wordt in dit coronajaar de eerste kermis in Brecht, weliswaar in een “light” versie en met de nodige veiligheidsmaatregelen. Zo zullen het Kleipikkersfestival en de Retrokoers er niet bij zijn dit jaar, maar de marktkramers konden zich wel nog georganiseerd krijgen voor de avondmarkt. Ook de horeca is al druk in de weer om voor de nodige gezelligheid te zorgen.

Kermis

De kermis zal open zijn op zijn vertrouwde plaatsen in de Dorpsstraat en parking Tuinwijk op:
-vrijdag 24 juli – van 17.00 tot 23.00 uur
-zaterdag 25 juli – van 14.00 tot 23.00 uur
-zondag 26 juli – van 14.00 tot 22.00 uur

Avondmarkt

De avondmarkt zal op vrijdagavond in de Kerkstraat te vinden zijn tussen 17.00 en 22.00 uur.

Veiligheidsmaatregelen

Over het gehele parcours van de kermis en avondmarkt wordt de looprichting van de bezoekers gescheiden door middel van nadarhekken. Deze blijven gedurende het hele weekend ter plaatse staan waardoor er geen doorgaand verkeer mogelijk zal zijn in de Dorpsstraat vanaf vrijdagnamiddag 16.00 uur tot maandagnacht 02.00 uur. Ook in de Kerkstraat zal vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur tot 23.00 uur geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn voor de avondmarkt.

De horecazaken moeten zich aan het opgelegde sluitingsuur van 01.00 uur houden, maar dat wil niet zeggen dat er niet genoten kan worden van het kermis vieren.

Alvast veel plezier gewenst!

Bron: gemeente Brecht
Foto: Pixabay

Facebook61
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!