Laatste nieuws:
Wendy Adriaens - Struisvogels - (c) Noordernieuws.be 2020 - HDB_0162u70

Struisvogels Blue, Jan-Willem en Flodder steeds meer in de kijker

Een aantal maanden geleden plaatste Noordernieuws de bijzondere hobby van Wendy Adriaens: struisvogels. Ons artikel was een reden voor andere media, onder andere ATV, om Wendy ook een bezoekje te brengen.

Grootste liefde

Wendy Adriaens is gek op dieren en is er door omringd, maar haar grootste liefde geldt toch wel Blue, Jan–Willem en Flodder, haar struisvogels. Noordernieuws nam haar een interview af, waarmee de belangstelling voor deze loopvogels in een stroomversnelling kwam. ATV ging ook langs en legde het vast op beeld. Onlangs hebben ze Wendy en haar struisvogels weer een bezoek gebracht om een leuk filmpje te maken.

113 Wendy Adriaens - Struisvogels - (c) Noordernieuws.be 2020 - HDB_0164

Mijn struisvogelvrouwtje legt nog geen eieren

“Helaas werd in dat filmpje niet alles getoond wat ik zei”, vertelt Wendy. “Er werd gezegd dat ik net eieren had geraapt, van mijn struisvogels dus. Maar het vrouwtje legt nog helemaal geen eieren! Daar is ze te jong voor. Ze laten me zien met een mand met zes eieren, die ik net verzameld zou hebben. Maar als een struisvogelvrouwtje eieren legt, zit er tussen elk ei twee dagen. Dat zou betekenen dat ik twaalf dagen niet bij mijn vogels zou zijn geweest, terwijl ik meerdere keren per dag bij ze langs ga. Om van alles op te kuisen, hun eten en drinken te verzorgen en vooral om ze te knuffelen. De eieren koop ik bij een struisvogelboerderij en kunnen bij mij besteld worden. Maar rechtstreeks worden ze hier dus niet verkocht!”

Lekker en ook voor creatieve doeleinden

“De eieren die ik bestel zijn onbevrucht, waarmee je allemaal leuke en lekkere dingen kunt doen. Gebruiken voor pannenkoeken, cakes, gebakken ei of omelet en de lege schaal kan beschilderd worden. Een struisvogelei smaakt romiger, zachter en toch voller dan een kippenei. Maar ik ben blij dat ik door de aandacht van Noordernieuws en ATV de struisvogel positief op de kaart heb kunnen zetten.”

“Door het artikel van Noordernieuws in september, bereikte ik op Facebook zeer snel de kaap van 1.000 likes. Dat zijn nu allemaal trouwe volgers, die ook regelmatig reageren en mijn grote passie delen!”

NN

Facebook235
Twitter
Follow Me
Tweet