Laatste nieuws:
Reddingsboerderij Koch’s Corner verhuist en wordt De Passiehoeve-

Reddingsboerderij Koch’s Corner verhuist en wordt De Passiehoeve

Koch’s Corner is een begrip in Wuustwezel en verre omstreken en werd om te beginnen zo bekend door de twee knuffelstruisvogels Flodder en Blue.

Dieren in nood

Maar het waren niet alleen struisvogels die er woonden. Wendy Adriaens, later ook wel tante Struis genoemd, heeft een groot en liefdevol hart voor dieren. En dan vooral voor dieren in nood, die verwaarloosd en/of mishandeld werden. “Dieren haalde ik op of ze werden bij mij gebracht”, vertelt Wendy. “Ook dierenartsen, -opvangcentra, de Universiteit van Gent en zelfs Dierenrechten weU contacteren mij om het verschil te maken voor deze dieren.”

Alle benodigde behandelingen

“De dieren, mijn ‘rescues’ zoals ik ze noem, krijgen alle benodigde medische behandelingen. Zijn ze genezen, dan kunnen enkele dieren, en dan met name die hier niet aarden, geadopteerd worden door de juiste persoon en onder strikte voorwaarden. Want het welzijn van het dier in kwestie staat te allen tijde bovenaan.”

Reddingsboerderij Koch’s Corner verhuist en wordt De Passiehoeve4

Ruimtegebrek

“Om te beginnen hadden we ruimte genoeg, maar dat was al snel niet meer zo. De meeste dieren blijven, maar sommigen hebben een ander, ook zorgzaam, thuis nodig dat ik voor ze regel. De voorwaarde is wel, dat als het niet gaat ze bij me terug moeten komen. Ze mogen absoluut niet verkocht of weggegeven worden, dat staat ook contractueel vast. Een dier kan bij mij bijvoorbeeld eenzaam zijn, omdat die hier alleen in zijn soort is. Dan zoek ik een nieuwe rescue om erbij te zetten. Lukt dat niet, dan zoek ik een nieuw thuis.”

Kuddedieren

“Onze struisvogels Flodder en Blue floreerden niet zo goed met elkaar. Eigenlijk zijn het kuddedieren en een mannetje moet meerdere vrouwtjes hebben. Ze wonen nu op een prachtige struisvogelboerderij, zo dicht mogelijk bij de natuur, in een kudde van zeventig struisvogels. Net zoals ze in het wild gewend zijn. Flodder heeft het er geweldig naar zijn zin, maar Blue niet. Ze lijkt niet te kunnen wennen en komt, zoals contractueel bepaald is, terug naar ons, waar ik echt heel blij mee ben!”

Droom verder uitbouwen

“Ondertussen zijn we verhuisd naar Kalmthout-Nieuwmoer, waar we veel meer grond en onderkomens hebben voor onze rescues. Hier kan ik mijn droom verder uitbouwen en ze het liefdevolle leven geven dat ze verdienen. Daarnaast wil ik graag dat mensen en kinderen kennismaken met de dieren om zo inzichten te verkrijgen, waardoor ze bewuster met ze om zullen gaan. Op het terrein moesten delen van de grond omheind worden. Deze omheiningen werden door mijn geweldige donateurs gefinancierd via gofund.me. Van die donaties kunnen we een deel van de dierenartsenkosten, medicijnen, voer en alles wat verder nodig is om ze het leven te geven dat ze verdienen betalen. Als de donaties de kosten niet dekken, betaal ik die zelf.

Reddingsboerderij Koch’s Corner verhuist en wordt De Passiehoeve5

Dankbaar

“Onze zeer grote dank gaat ook zeker uit naar de firma Afsluitingen De Bruyn, die me enorm uit de brand heeft geholpen, door professioneel, snel en op korte termijn omheiningen te plaatsen. Ook Kris Provo zijn we zeer dankbaar. Hij heeft veel diertransporten voor ons gedaan en maakte een vervoerskooi op maat voor de loopvogels, een emu en een nandoe, om ze zo comfortabel en veilig mogelijk te vervoeren. Kris heeft hier niets voor gerekend, hij deed het puur uit liefde voor dieren. Ik vind het zo hartverwarmend, dat mensen zo royaal bijdragen voor het welzijn van dieren, juist omdat ze er zelf zoveel van houden.”

Activiteiten

“Er wordt nu hard gewerkt om mensen te kunnen verwelkomen en kennis te laten maken met onze dieren, die zo nog meer hun vertrouwen in mensen kunnen herwinnen. Er zullen ook activiteiten ingepland worden, zoals pony-, moestuin- en zorgmiddagen, geitenwandelingen, …”

Gouden keuze

“Onze beslissing om in Nieuwmoer te gaan wonen bleek een gouden keuze. In Gooreind hadden we geweldige buren waar we veel van houden en absoluut zullen missen. Maar de ontvangst in Nieuwmoer was zo overweldigend warm en we voelen ons zo welkom, dat we enorm blij zijn dat we dit besluit hebben gemaakt!

Facebook
Tiktok
Instagram
Gofund.me

Foto’s: Wendy Adriaens

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.