Laatste nieuws:
Emotioneel weerzien Wendy en struisvogel Blue

Emotioneel weerzien Wendy en struisvogel Blue

Wendy Adriaens bracht struisvogels groot vanuit het ei en ze waren haar lust en haar leven. Handtam en aanhankelijk, zich koesterend in haar liefde. Maar ook in de dierenwereld zijn er voorkeuren of juist niet…

Vechtpartijen

Waar Blue en Flodder altijd beste maatjes waren, veranderde dat naarmate ze ouder werden. Flodder wilde graag Blue als zijn vrouwtje, maar zij had daar geen zin in. Dat ontaardde in vechtpartijen, die bij struisvogels, gezien hun enorme krachten, dodelijk kunnen zijn. Wendy nam het moeilijke besluit om haar lievelingen naar een struisvogelboerderij te brengen, waar Flodder genoeg vrouwtjes zou hebben. Blue echter, kon er niet aarden en, zoals contractueel bepaald, kwam ze donderdag terug naar De Passiehoeve in Kalmthout-Nieuwmoer.

Emotioneel weerzien

Het weerzien was enorm emotioneel. “Ze herkende me meteen”, straalt Wendy. “Ik was zo blij en heb zo geweend. Ik heb haar geknuffeld en gekust en wilde constant bij haar zijn. Ik heb haar in de grote ren met Archie gezet, onze vrouwtjes emoe. Het was natuurlijk even zien hoe die zou reageren, maar die besloot a la minuut: ‘Dat is nou eens een leuke vrouw, dat is mijn beste vriendin en daar moet iedereen bij wegblijven’. Ze wilde me wegjagen, maar waar Flodder me vroeger beschermde tegen Blue, beschermt Blue me nu tegen Archie. Ik zal zorgen dat er binnen de grote ren een ruimte komt waar Archie even kan staan als ik met Blue wil knuffelen. Want dat zal nog vaak gebeuren, ik ben zo gelukkig!”

Bij de activiteiten die vanaf deze zomer worden gepland in De Passiehoeve, zal Blue ook vast wel betrokken worden, net zoals alle andere dieren die hier een liefdevolle thuis vonden.

Beeldmateriaal: Wendy Adriaens

NN

Facebook198
Twitter
Follow Me
Tweet