Mijn boom gaat omvallen door de storm wat nu

Mijn boom gaat omvallen door de storm: wat nu?

Niet alle bomen hebben de storm van de afgelopen dagen vlot doorstaan. Hierbij geven we je een kort overzicht wat je moet doen als je boom dreigt om te vallen.

Bij gevaar

Eerst en vooral moet je kijken of de boom een gevaar vormt. Dreigt deze op de openbare weg of een woning te vallen? Dan bel je best direct de brandweer (noodnummer 1722). Zij zullen in het kader van de algemene veiligheid eventueel een noodkap uitvoeren. Staat de boom op openbaar domein verwittig je naast de brandweer ook de balie Ruimte en Wonen – vergunningen.

Staat de boom op uw eigen terrein, dan moet je als eigenaar nadien nog wel een kapvergunning aanvragen via omgevingsloketvlaanderen.be. Meer info over het aanvragen van een kapvergunning vind je hier.

Staat op omvallen

Is er geen gevaar voor de veiligheid maar de boom dreigt wel om te vallen? Dan neem je best contact op met de balie Ruimte en Wonen – vergunningen. Er zal iemand ter plaatse komen om de situatie in te schatten. Indien nodig krijg je toestemming om een noodkap uit te voeren. Let wel: je moet zelf iemand zoeken om de boom deskundig te laten verwijderen. Ook in deze situatie vraag je nadien nog een kapvergunning aan.

Geen onmiddellijk gevaar

Het kan zijn dat onze collega inschat dat er geen direct gevaar uit de situatie uitgaat en de boom ook niet direct gaat omvallen. Ook in dat geval zal je een kapvergunning moeten aanvragen.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pixabay

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!