Laatste nieuws:
Pop-up store Spyse toont veelzijdigheid rum - (c) Noordernieuws.be - DSC_7589u85

Spyse.be toont de veelzijdigheid van rum

Rum heeft lang in de vergeethoek gezeten, vooral met de ginrage van de afgelopen jaren. Guy Vriens, Robby Carlier en Kris Vandermast besloten hun expertise te bundelen en iets unieks te brengen. Gisteren, zaterdag 2 december, openden Guy en Kris hun pop-up store aan de Heikantstraat waar de fijnproever de heerlijkste dingen kan vinden, waaronder een Belgische Spiced Rum.

 

Spyse.be en Infamous Designs & Concepts

“Guy en ik wilden samenwerken om onze creativiteit te bundelen en iets unieks neer te zetten,” legt Kris Vandermast uit. “Er kwamen twee ondernemingen uit: Spyse.be (Zuid-Afrikaans voor spijs: eten en drinken) en Infamous Designs & Concepts (IDC). IDC, met als drijvende krachten Robby Carlier en ikzelf, is een bedrijf dat enerzijds private labels ondersteunt en anderzijds eigen distillaten op de markt brengt. We helpen bedrijven met het opzetten van private labels en zoeken de juiste distillateur, branding, grafische ontwerpen en alles wat daarbij hoort. Guy Vriens en ik runnen Spyse.be.”

Spyse.be: Webshop met wijn en delicatessen

“Alles rond Spyse.be draait om smaken. Dit concept bestaat al 3 jaar en begon ooit als webshop met wijnen en delicatessen. Ieder half jaar variëren we onze producten met een uniek karakter. Enkele van onze vaste waarden zijn: lokale honing, ambachtelijke visconserven, olijven, pesto’s, wijnen, biologische frisdranken en thee. Naast de traditionele wijndegustaties voorzien we binnen enkele maanden een thee workshop, om mensen kennis te laten maken met de diverse soorten thee. Glutenvrije producten hebben we ook altijd in ons assortiment. Niet enkel vanwege het glutenvrije aspect, maar om aan te tonen dat het ook heel lekker is. Zoals een bepaald soort koek in ons assortiment: als je daar een hap van neemt, is het alsof je in een chocoladebom bijt.”

”The Infamous N° 01” wint award “Best Spirit 2017”

“We wilden zelf een rum maken en begonnen met een rum van 65 graden, die we naar 41 graden brachten. Vervolgens infuseerden we de rum met steranijs, kaneel, cacao, sinaasappel, vanille, een eigen koffieblend en nog een paar geheime ingrediënten. Het resultaat was de ‘The infamous N° 01’. We wilden met dit eigen product het smaakvolle en unieke karakter van rum tonen. Wat de meeste mensen namelijk niet weten, is dat het spectrum van rum heel breed is: van zacht en fruitig tot vol en overvloed aan karamel.
The Infamous N° 01’ bestaat sinds april en ontving afgelopen november erkenning als ‘Best Spirit 2017’! van de internationale jury bij Wabel.”

The Infamous Pralines – Exclusieve pralines van Herman Peeters

“Vorig jaar kwamen Herman Peeters en zijn vrouw Brit bij ons in de winkel. Herman had vroeger zijn bakkerij in de Nieuwstraat en zijn pralines waren beroemd. Ik ken Herman al heel lang en onze gezamenlijke passies, exclusieve drank en chocolade, leidden naar een nieuw concept: een combinatie van The Infamous N° 01, een creatie uit Essen, met de zelfgemaakte pralines van Herman. Marijke – de dochter van Herman – werkte nauw samen met haar vader tijdens de realisatie van de pralines en ambieert om de `metier` over te nemen.
De pralines worden gemaakt van pure chocolade met een witte ganache vulling op basis van onze rum en kruiden. De pralines zijn exclusief te verkrijgen via Spyse.be en in de Experience Store.”

Herman Peeters maakt zijn speciale pralines voor Spyse.be
Herman Peeters maakt zijn speciale pralines voor Spyse.be

“In december is onze Experience Store elke zaterdag en zondag geopend van 13:00 tot 18:00, daarna 1 à 2 keer per maand, waarbij we bepaalde thema’s zullen voeren. We blijven een jaar open en we hopen ooit een zaak te openen met delicatessen en een restaurant. Tijdens het openingsweekend stelt Traiteur Annelies Van Laerhoven er ook haar nieuwe Streetfood –concept voor: Thai Fish Cakes, in Talento gemarineerde varkenswangen en een pasta van konijn met dragonsaus, bereid met onze huiswijn.”

www.spyse.be
Pop-up store:
Heikantstraat 70
Essen

LW

Facebook118
Twitter
Follow Me
Tweet