Laatste nieuws:
Guy en Aoike - Tot ziens België, welkom Thailand

Tot ziens België, hallo Thailand!

Guy Vriens (46) en Aoike Wongwat (41) zijn geen onbekenden in Essen. Guy heeft een lange geschiedenis in de plaatselijke horeca en Aoike is gekend om haar schildertalent en haar geweldige kookkunst. Vier jaar geleden vonden ze elkaar en tegenwoordig werken ze samen in restaurant De Linden, dat door Guy uitgebaat wordt. Nu is het tijd voor hun nieuwe leven.

De Linden

“Toen we elkaar ontmoetten, werkte Aoike nog bij de Brico in de Heikantstraat”, vertelt Guy. “Nadat die gestopt was, is ze stapsgewijs bij mij in De Linden gaan werken. Door de jaren heen heeft ze heel heel wat Thaise gerechten op het menu geïntroduceerd, die al zeer snel populair werden. Samen gingen we op vakantie naar Thailand, waar Aoike vandaan komt, en ik verloor meteen mijn hart aan het land.”

Guy en Aoike - Van Belgie naar Thailand - (c) Noordernieuws.be 2024 - IMG_20220218_193227

Bangkok

“De eerste keer gingen we naar Bangkok, daar heb ik vijftien jaar gewerkt en gewoond”, legt Aoike uit. “Ik heb daar veel ex-collega’s waar ik nog contact mee heb.” ”Ik vond Bangkok een prachtige stad, maar ik ben geen stadsmens”, zegt Guy. “Na vijf dagen zijn we naar het geboortedorp van Aoike gegaan, waar het rustige, stressvrije leven me enorm aansprak.”

Guy en Aoike - Van Belgie naar Thailand - (c) Noordernieuws.be 2024 - IMG20230414170630

Thailand

“Voor mij was het heel speciaal om Guy te introduceren bij mijn familie en hem de streek te laten zien waar ik vandaan kom. Vijf dagen daarna zijn we naar het zuiden van Thailand gegaan, naar de zee, waar we zijn gaan varen en eilandjes hebben bezocht. De tweede keer dat we naar Thailand gingen zijn we naar het noordoosten gegaan, waar we veel zijn gaan wandelen en klimmen.”

Guy en Aoike - Van Belgie naar Thailand - (c) Noordernieuws.be 2024 - 20220228_175619

Prachtige natuur en een heerlijk klimaat

“Thailand heeft een prachtige natuur en overal waar je komt ontmoet je zeer vriendelijke mensen”, zegt Guy. “Er is een ruim aanbod van eten en drinken, het heerlijke buitenleven en het is er altijd warm. Ik vind het een heel aantrekkelijk land.” “Ik heb altijd heimwee gehad en wilde altijd al terug”, legt Aoike uit. “Guy en ik hebben dezelfde ideeën en interesses, hij heeft altijd gezegd dat hij naar het buitenland wilde en mijn geboorteland sprak hem erg aan.”

Guy en Aoike - Van Belgie naar Thailand - (c) Noordernieuws.be 2024 - IMG_20220224_153201

Leven en werken in je eigen tempo

“Na onze derde vakantie hebben we de beslissing genomen om daar te gaan wonen. Alles is daar gunstiger om te leven en we kunnen er werken in ons eigen tempo. We willen onze eigen groente en fruit verbouwen, dieren houden, zorgen dus voor een zelf voorziend leven. We weten waar we willen gaan wonen en wat de mogelijkheden zijn. Als we er dan wonen en alles is geregeld, zullen we ook trouwen.”

Aoike en haar broer in Thailand
Aoike en haar broer
Verkoop eigen producten

“Aoike’s broer woont in die omgeving en kan ons op alle vlakken helpen waar nodig is”, vertelt Guy. “Als alles op orde is en we onze eigen producten hebben om maaltijden te bereiden, willen we iets doen met de verkoop daarvan, bijvoorbeeld op markten. We gaan zien hoe zich dit ontwikkelt en wat eventuele andere mogelijkheden zijn. Maar we willen in elk geval een minder hectisch leven en ik zal mijn best doen de taal zo snel mogelijk te leren.”

Guy en Aoike - Van Belgie naar Thailand - (c) Noordernieuws.be 2024 - IMG_20230404_184728

We vertrekken naar ons paradijs!

“19 februari is de laatste dag dat we open zijn. Op 27 en 28 februari hebben we nog een garageverkoop van 12:00 tot 20:00, in maart vertrekt de container met onze persoonlijke spullen en eind april vertrekken we definitief. We verheugen ons op ons nieuwe leven, nieuwe uitdagingen, het heerlijke klimaat en de vriendelijke mensen. We hebben ons werk graag gedaan en zullen onze vaste klanten missen, maar het is tijd om naar ons paradijs te vertrekken!”

Foto’s: Guy Vriens, Noordernieuws.be

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook471
Twitter
Follow Me
Tweet