Laatste nieuws:
Aoi Wongwat - Hobby Kunstschilderen - HDB_1478

De bijzondere hobby van… Aoi Wongwat!

Aoi Wongwat is heel creatief, zowel in de keuken als daarbuiten. Ze breit onder andere mooie dingen en kan geweldig koken. Sinds twee jaar legt ze zich toe op schilderen en ook daar blijkt ze talent voor te hebben.

Aoi Wongwat - Hobby Kunstschilderen - Vogelhuisjes 8

Beschilderde vogelhuisjes

“Omdat een andere hobby van me het maken van vogelhuisjes voor in de tuin is, wilde ik die mooi beschilderen”, vertelt Aoi. “Silvio Van Oevelen, een collega van me, zaagde het hout en ik zette de huisjes in elkaar en beschilderde die. Het leidde me ook heel erg af van mijn grote verdriet toen mijn moeder overleden was. Ik sprak mijn moeder dagelijks en dat viel toen weg. Ik wilde meer met het schilderen doen en Silvio vertelde dat zijn moeder ook schildert. ‘Zij kan je wel van alles leren.’“

De bijzondere hobby van Aoi Wongwat
Lisette Brosens
Essense Kunstvriendenkring

“Lisette Brosens is een heel lieve vrouw die me aan mijn moeder doet denken en ze heeft me veel geleerd, zoals kleuren opstellen. Daarnaast zocht ik op internet, waar ik nog meer informatie vond. Bij Lisette leerde ik ook hoe bloemen te schikken met donkere en lichte kleuren. Elke dinsdag schilderen we samen, dan babbelen we en drinken veel thee. Voordat we samen schilderden wist ik er helemaal niets van, geen techniek, niets. Na een jaar leren en schilderen ben ik bij de Essense Kunstvriendenkring gegaan. Ik schilder op papier en op doek. In het begin gebruikte ik acrylverf maar ben overgestapt op olieverf. Olieverf droogt namelijk veel langzamer en dan kun je nog gemakkelijk wijzigingen aanbrengen.”

Aoi Wongwat - Hobby Kunstschilderen - Tekening Vogels 5

De natuur inspireert me

“Veel van mijn inspiratie haal ik uit de natuur, want ik ben een echte natuurliefhebber. Maar mijn schilderij met zonnebloemen is geïnspireerd op de lieve ogen van mijn vriend. Ook uit heel gewone dingen haal ik inspiratie. Ik drink bijvoorbeeld graag rode wijn en als ik dan de fles met glazen zie staan krijg ik ook weer ideeën. Dieren vind ik ook heel leuk om te schilderen en zo vind ik overal onderwerpen voor mijn schilderijen.”

Aoi Wongwat - Hobby Kunstschilderen - Aoike - Olieverf Schilderij Wijn en Fruit

Tijd en goesting

“Ook bij de Essense Kunstvriendenkring leer ik nog heel veel bij en het zijn heel lieve mensen. Ik schilder niet elke dag, ik moet er tijd voor hebben en natuurlijk ook zin in hebben. Moet iets af, dan zoek ik de verf om op mijn palet te doen en dan komt de goesting vanzelf. Afhankelijk van wat ik schilder en of er veel of weinig details zijn, ben ik al gauw drie weken met een schilderij bezig. In die periode verandert het originele idee soms wel en dan pas ik het aan.”

Aoi Wongwat - Hobby Kunstschilderen - Olieverf Schilderij Pony's

Autootje beschilderd

“Toen de coronacrisis begon was de doe-het-zelfzaak waar ik werk lang gesloten. Ik ben toen meer gaan schilderen en heb meerdere schilderijen gemaakt. Ik had nooit verwacht dat ik dit zou kunnen, het kwam ook niet in me op. Ik kook en brei graag, maar dat ik dit zou kunnen verbaast me. Ik heb zelfs mijn autootje beschilderd met lakverf voor buiten. Daar ben ik wel een maand mee bezig geweest en ik krijg er altijd leuke reacties op, ook bij de keuring. Bij de Essense Kunstvriendenkring exposeren we elk jaar en er is me al gezegd dat ik mijn autootje daar ook weg moet zetten. Onze exposite is van 18 tot en met 26 juli in Feestzaal Heikant en mijn schilderijen zullen daar ook hangen. Vorig jaar was er veel belangstelling voor en daar was ik best trots op!”

Aoi Wongwat - Hobby Kunstschilderen - Auto 4s - (c) Noordernieuws.be 2020

Het helpt bij het verwerken van mijn grote verdriet

“Tijdens het schilderen ben ik heel erg geconcentreerd en dat maakt mijn hoofd leeg. Dat leidde me ook heel erg af van mijn grote verdriet toen mijn moeder was overleden. Ik probeer goed en positief te denken, want blijven hangen in je verdriet helpt niet.”

NN

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook365
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. Van Meervelde Annette

    Dikke proficiat aan Aowi , op 4 j tijd zo goed nederlands spreken is niet eenvoudig. Wij worden in de winkel graag door haar geholpen. Altijd even vriendelijk en behulpzaam…… prachtige zaken die je maakt.