Kris Vandermast en Guy Vriens presenteren Fleur, een heerlijke Sambuca - (c) Noordernieuws.be 2019 - HDB_9572

Guy Vriens en Kris Vandermast presenteren: ‘Fleur’

Sambuca, de bekende drank met sterke anijssmaak, inspireerde Guy Vriens en Kris Vandermast om een geheel nieuwe, 100% Belgische, versie op de markt te brengen. Een variant met fluwelen afdronk en een geurig bouquet.

Kris en Guy hadden de bekende wijn- en delicatessenwinkel Spyse.be in de Heikantstraat, die ze als online zaak met dezelfde kwaliteitsproducten hebben voortgezet. Het Italiaanse distillaat valt bij veel mensen in de smaak en wordt daarom veel verkocht. Kris, die eerder al The Infamous-rums op de markt had gebracht, heeft ervaring in het ontwikkelen van spirits.

Aangename geur- en smakenpallet

“Guy en ik zijn gaan brainstormen om iets unieks voor Spyse.be te ontwikkelen”, vertelt Kris. “Voor de rum heb ik steeds ingrediënten van zeer hoge kwaliteit gebruikt. Omdat Sambuca door onze klanten zo wordt gewaardeerd, besloten we er zelf een op de markt te brengen. Ook nu gebruikmakend van hoogwaardige producten om het zo een eigen ‘twist’ te geven. Een ‘twist’ die zorgt voor een heel aangenaam geur- en smakenpallet.”

Vanaf de basis zelf gemaakt

“We wilden iets anders maken dan de anderen, iets unieks. Sambuca van de diverse merken hebben eenzelfde karakter en wij wilden iets dat zich zou onderscheiden. Door te experimenteren en te proeven is dat ons ook gelukt. Onze Sambuca is volledige van nul opgebouwd op basis van een eigen receptuur. We zijn hier in de zomer van 2018 mee begonnen en begin dit jaar begon het vorm te krijgen. We hebben door de maanden heen zeker vijftien samples uitgetest.”

Combinatie van factoren

“Je let dan op de kleur, geur, initiële sensaties op de tong, de afdronk, het mondgevoel, kortom, een hele combinatie van factoren, en pas twee maanden geleden waren we écht tevreden. De uniekheid van smaken, de herinnering aan snoepjes van vroeger, de geur en de afdronk waren toen pas wat we wilden. Het is zoveel meer dan een suikerdistillaat met anijssmaak. Als ik de naam Sambuca hoor, denk ik altijd aan landschappen, zon, bloemen en kruiden.“

Guy Vriens en Kris Vandermast presenteren.

Gegarandeerde kwaliteit

“Toen we de ideale smaak hadden, gingen we denken over een naam. De zachtheid, de geur en betoverende smaak doen aan een bloemenmeisje uit de jaren ’60 denken en zo ontstond de naam ‘Fleur’. De smaakt straalt warmte en charme uit en is heel verfijnd. Precies dat wat we nastreefden. Het is een hoogwaardig product en wordt dus niet in grote hoeveelheden gemaakt. De kwaliteit moet op het hoogste niveau blijven, daarom wordt er niet meer dan 50 liter (=100 flessen) per keer gemaakt.”
“We gaan nog op zoek naar afzetpunten, maar ‘Fleur’ is nu al te verkrijgen bij Spyse.be Voor mensen die graag willen proeven voor ze kopen, zijn er proefflesjes van 4 cl. verkrijgbaar.

NN

Facebook224
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!