Laatste nieuws:
Buren Voorspoedstraat ontmoeten hun buren

Buren Voorspoedstraat ontmoeten hun buren

Het is een triest gegeven dat mensen in deze jachtige tijd vaak hun buren en andere mensen in de straat amper tot niet kennen. Drie bewoners van de Voorspoedstraat, Tom Luyten, Eric Mattheeusen en Kris Vandermast, namen het initiatief om hier met een buurtborrel verandering in te brengen.

“Er is in de ene helft van de Voorspoedstraat veel wisseling van bewoners geweest”, legt Eric uit, “mensen kennen elkaar niet. In de winkel loop je langs elkaar heen, gewoon omdat je niet weet dat die persoon een paar deuren verder woont. Kris kwam toen tussen pot en pint met het idee om iets te organiseren en met z’n drieën hebben we toen tot een buurtborrel met barbecue besloten.”

“We vonden het echt tijd dat mensen elkaar leerden kennen”, vult Tom aan, “een paar maanden geleden hebben we bij alle bewoners van de straat een flyer in de bus gestoken en 35 mensen hebben zich aangemeld. We zijn ook van plan om vaker dingen te organiseren, zodat we mensen bij elkaar en onze straat kunnen betrekken.”

Eén van de buren kon niet bij het feest aanwezig zijn, maar wilde toch bijdragen door heerlijk Marokkaans gebak en een grote pot muntthee te brengen. Het doel van Tom, Eric en Kris werd bereikt: iedereen praatte met iedereen en de bewoners van de Voorspoedstraat zijn geen onbekenden meer voor elkaar.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet