Laatste nieuws:
Nico De Prest - Beroep Traiteur - Feestzaal De Schuur - Kalmthout-Nieuwmoer

Trots op zijn beroep, Nico De Prest vertelt!

Nico De Prest (46) wist op zijn vijftiende al dat hij naar de hotelschool wilde om kok te worden. Een beroepskeuze die zijn ouders niet toejuichten, maar uiteindelijk kreeg Nico toch zijn zin.

101 Trots op zijn beroep - Nico De Prest - Traiteur Kalmthout-Nieuwmoer - (c) Noordernieuws.be 2019 - 20180831_211554

Liever broodjes bakken dan studeren

“In het derde middelbaar hadden we een praktisch vak en een van de opdrachten was broodjes bakken”, herinnert Nico zich. “Dat vond ik zo leuk, dat ik het thuis opnieuw wilde doen. Mijn broer zat met zijn neus in de boeken, maar studeren interesseerde mij niet. Ik ging liever sandwiches bakken, dat vond ik leuker en interessanter. Mijn moeder kwam thuis en vroeg me of ik niet moest studeren. Niet dus, want ik wilde broodjes bakken. Ik vond het gewoon leuk om in de keuken bezig te zijn.”

100 Trots op zijn beroep - Nico De Prest - Traiteur Kalmthout-Nieuwmoer - (c) Noordernieuws.be 2019 - 20180609_175213

Naar de hotelschool

“Mijn keus was gemaakt: ik wilde naar de hotelschool! Maar daar waren mijn ouders het niet mee eens en gaven er geen toestemming voor. Ik studeerde op het middelbaar namelijk wiskunde-wetenschappen en haalde goede cijfers. Ik vond het wel leuke vakken, maar toen ik niet naar de hotelschool mocht, veegde ik mijn voeten eraan. Met als resultaat dat ik het jaar opnieuw moest doen, wat ik dan ook deed. Meer heel het jaar bleef ik doorzagen dat ik naar de hotelschool wilde en uiteindelijk kreeg ik mijn zin.”

103 Trots op zijn beroep - Nico De Prest - Traiteur Kalmthout-Nieuwmoer - (c) Noordernieuws.be 2019 - 20191105_144108

Werken in een feestzaal
“Na dat derde jaar ging ik naar de hotelschool in Gent, ‘Tweebruggen’. Het was elke dag een behoorlijke reis, maar dat had ik er graag voor over. Toen ik nog op het middelbaar zat had ik al en baan in een restaurant en op de hotelschool ben ik overgestapt naar ander werk. Ik wilde namelijk heel graag in een feestzaal werken, liever dan in een restaurant. Dan heb je meer structuur en minder chaos. Bij een feestzaal weet je met hoeveel gasten je rekening moet houden, in een restaurant niet.”

“Ik kook met passie en liefde en dat weerspiegelt zich op het bord!”

104 Trots op zijn beroep - Nico De Prest - Traiteur Kalmthout-Nieuwmoer - (c) Noordernieuws.be 2019 - 20191105_144221

Verder studeren

“Ik ben toen in een feestzaal in Eeklo gaan werken. Daar werkte ik in de voormiddag in de keuken en ’s avonds in de zaal en deed de bediening. Op die manier deed ik zo op alle vlakken ervaring op. De hotelschool en het werk pasten perfect bij elkaar. Wat ik leerde kon ik in de praktijk brengen en andersom. De hotelschool heb ik drie jaar gedaan, het vierde, vijfde en zesde jaar. En toen ik slaagde zei ik thuis dat ik verder wilde gaan studeren. Ik had A2 Hotel en wilde voor mijn A1 Hotelmanagement gaan.”

108 Trots op zijn beroep - Nico De Prest - Traiteur Kalmthout-Nieuwmoer - (c) Noordernieuws.be 2019 - FB_IMG_1576612315180

Opleidingsrestaurant

“Die opleiding volgde ik in Antwerpen en na mijn afstuderen ben ik bij Pizza Hut in Schoten gaan werken. Dat was een opleidingsrestaurant. Ik begon daar als assistent-manager en ben daar na mijn interne opleiding ook blijven werken. Dat hadden ze me gevraagd, omdat ik onder druk heel goed blijf functioneren. Na twee jaar werd ik manager en ik heb er acht jaar gewerkt. Het was een fantastisch bedrijf en samen met mijn assistenten hebben we er een toprestaurant van gemaakt.”

126 Trots op zijn beroep - Nico De Prest - Traiteur Kalmthout-Nieuwmoer - (c) Noordernieuws.be 2019 - Nico De Prest - 8e1b6

People Manager

“In de tijd dat ik daar werkte heb ik vier ‘awards’ mogen ontvangen: beste omzetgroei, hoogste winstmargegroei, People Manager van het jaar en Manager van het jaar. Het trotst was ik op de award People Manager, want dat kun je alleen worden als jouw personeel je kiest. Na acht jaar had ik mijn top daar bereikt. Toen kreeg ik een bod om bij Gamma te gaan werken als manager van een vestiging, waar ik het team aanstuurde. Dat ben ik gaan doen, maar in het weekend ging ik in een feestzaal werken. Dat vond ik nog steeds het leukst en ik wilde de horeca niet kwijtspelen. Zo heb ik negen jaar bij Gamma gewerkt.”

109 Trots op zijn beroep - Nico De Prest - Traiteur Kalmthout-Nieuwmoer - (c) Noordernieuws.be 2019 - FB_IMG_1576612448008

De Schuur op Nieuwmoer

“Via mijn werk in de feestzaal, kwamen we traiteuren in feestzaal De Schuur op Nieuwmoer. Ik hoorde dat het ter overname stond en dat was meteen wat ik wilde. Al vanaf mijn achttiende zei ik tegen Ingrid: ‘Ooit ga ik een feestzaal hebben’, en nu kwam de kans. We hebben De Schuur overgenomen en op 1 juli 2014 zijn we officieel geopend. Waar we eerst nog met externe catering werkten, heb ik dat uiteindelijk allemaal op me genomen. Nu verzorg ik alle maaltijden en doe dat met het grootste plezier. Ik vind er heel veel voldoening in en de samenwerking met het complete team is geweldig. Ik kan bogen op een zeer professioneel team, wat heel erg bijdraagt aan de succesfactor.

123 Trots op zijn beroep - Nico De Prest - Traiteur Kalmthout-Nieuwmoer - (c) Noordernieuws.be 2019 - IMG_20191207_153223_584

Trots op mijn beroep

“Ik ben er trots op als de klanten tevreden zijn. Als alle feesten goed en gezellig verlopen en iedereen het naar de zin heeft. Als mensen lekker eten en genieten, ben ik tevreden. Ik kook met passie en liefde en dat weerspiegelt zich op het bord!”

www.deschuur.partytown.be

Foto’s: Ingrid Walus, Iris Denies

NN

Facebook270
Twitter
Follow Me
Tweet