Laatste nieuws:
Paul Kees en Josephina Mols - Afscheid van 40 jaar Frituur Speciaal Essen - (c) Noordernieuws.be 2019 - HDB_9584

Paul en Josephina van Frituur Speciaal: “Bedankt, lieve klanten!”

Het is alweer bijna veertig jaar geleden dat Paul Kees en Josephina Mols Frituur Speciaal begonnen. Niet op de huidige locatie, maar in een verrijdbare frituur recht tegenover de pomp op het Heuvelplein.

Begonnen in een verrijdbare wagen

“We begonnen op 1 januari 1980 in een verrijdbare wagen, recht tegenover de pomp op het Heuvelplein”, herinnert Paul zich. “We waren van woensdag tot en met zondag geopend en maandag en dinsdag dus gesloten. Dan moesten we de wagen wegtrekken, om het Heuvelplein vrij te maken. Dat hebben we ongeveer twee jaar gedaan. Toen kregen we van de gemeente 30 vierkante meter toegewezen, waar we permanent mochten staan. Dat was een enorme verbetering, maar helaas wel met beperkingen.”

Paul Kees en Josephina Mols - Afscheid van 40 jaar Frituur Speciaal Essen - (c) Noordernieuws.be - HDB_9580

Dweil vroor vast aan de vloer

“Om te beginnen hadden we geen w.c.”, vertelt Josephina. “Dus moesten we altijd wachten tot een café of de sportzaal open ging. Ook hadden we geen opslag voor spullen, alleen een kleine koeltoog en een vriezertje. We woonden in Wuustwezel en namen alles wat we voor de dag nodig hadden mee in een aanhangwagen. In de winter bevroor daar alles in, tot en met de potjes zilveruitjes en de mayonaise toe. We namen vaten water mee van huis en met een waterkoker maakten we water warm om te kunnen poetsen. Soms als je de vloer dweilde, vroor deze vast aan de vloer.”

Drie generaties verder

“Op een gegeven moment kwam café Den Tiki in de Kapelstraat te koop, die hebben we gekocht en verbouwd met alle luxe van dien en op 11 november 1994 openden we de deuren. Door de jaren heen hebben we veel mensen weten vrijen en trouwen en hun kinderen hebben ook weer kinderen gekregen. We zijn ondertussen drie generaties verder.”

Heel veel liefde voor ons werk

“We hebben ons werk altijd met heel veel liefde gedaan. Ondanks dat we ook altijd in de weekenden open waren, hebben onze kinderen Gunther en Nathalie nooit geklaagd. Integendeel, ze hebben ons altijd gesteund. We hebben altijd geweldig personeel gehad, zonder wie we niet zo ver waren gekomen. En natuurlijk onze klanten, wat een fijne mensen!”

Klinken op onze nieuwe levensperiode!

“Maar onze pensioenleeftijd komt eraan en we hebben besloten te stoppen. Zondag 29 december is de laatste dag dat we geopend zijn. Het besluit gaat ons heel erg aan het hart, omdat we zoveel van ons werk houden. Het is echter nu tijd om aan een nieuwe periode in ons leven te beginnen. We willen de zaak niet sluiten zonder afscheid te nemen van onze geliefde klanten. Daarom nodigen wij u uit om op vrijdag, 27 december, zaterdag 28 december of zondag 29 december. Om met ons een lekker glaasje cava te drinken en te klinken op het nieuwe jaar en onze nieuwe levensperiode!”

NN

Facebook346
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal