Laatste nieuws:
Ingrid Walus - Café De Kroon - Trots op mijn beroep - (c) Noordernieuws.be - HDB_9490-2

Trots op mijn beroep. Ingrid Walus vertelt!

Café De Kroon in Nieuwmoer is een begrip in Kalmthout en omgeving en bestaat sinds 1886. Het bestaat uit drie bedrijven, De Kroon natuurlijk, feestzaal De Schuur, vroeger waren dat paardenstallen, en danscafé Bar-Choc.

Historie

De eerste uitbater van Café de Kroon was de familie Van Tichelen. Bar-Choc werd in 1990 opgericht en verhuisde in 1996 vanaf de Zilverenhoeksteenweg naar de huidige locatie. Dit jaar werd het café verkozen tot Beste Café van Kalmthout. De kroon op het werk van Ingrid Walus (45) en Nico De Prest 46), sinds 2014 uitbaters van dit zeer populaire café.

125 Ingrid Walus - Café De Kroon in Nieuwmoer- Trots op mijn beroep - (c) Noordernieuws.be - HDB_9512

Uiteenlopende beroepen

Doorgaans is het Ingrid die de toog bemant, een schril contrast met het werk dat ze eerst deed. “Hiervoor was ik Canada en Amerika specialist bij Thomas Cook”, vertelt Ingrid. “Toen we indertijd de zaak overnamen, deed ik dat nog steeds. Overdag stond Nico achter de toog en ’s avonds nam ik het over. Nico was manager bij de Gamma. In het weekend werkte hij bij een feestzaal in Brecht, die traiteurde in feestzaal De Schuur. Nico werkte dan namens die traiteur in de zaal en kwam zo te weten dat het ter overname stond.”

Het was zijn droom

“Het is altijd zijn droom geweest om een feestzaal te hebben en die uit te baten. We zijn hier gaan kijken en mijn eerste reactie was meteen: ‘Nee, echt niet!’. Het zijn drie zaken en buiten wat vakantiewerk had ik totaal geen horeca ervaring. Ik zag het absoluut niet zitten. Maar het was de droom van Nico, hij wilde het zo graag en dan vooral het koken. Dat brengt hem tot rust, daar ontstresst hij bij.”

120 Ingrid Walus - Café De Kroon Kalmthout-Nieuwmoer - Trots op mijn beroep - (c) Noordernieuws.be

Wij passen ons aan

“Ik ging overstag en op 1 juli 2014 stonden wij hier voor de eerste keer. Een heel apart moment. We kwamen namelijk niet van hier en de klanten wel. Dus onze insteek was: wij passen ons aan, aan de Nieuwmoer. Zij moeten zich niet aan ons aanpassen en zorgde ik er voor dat ik zo snel mogelijk alle namen kende. Want het is voor iedereen fijn om met de eigen naam begroet te worden als ze binnenkomen.”

Trots op mijn beroep

Beste keus ooit

“Omdat ik ook nog voltijds in Gent werkte, waren de eerste jaren dodelijk vermoeiend. Mijn werk deed ik heel graag, maar besloot toch om helemaal voor het café te gaan. Want dat deed en doe ik nog veel liever! Ik had nooit van mezelf verwacht dat ik het zo geweldig zou vinden, ik zou echt niks anders meer willen doen.”

Trots op mijn beroep. Ingrid Walus vertelt

Beste café van Kalmthout

“Ondanks dat we hier samen werken, werken we hier niet geheel samen. Ik sta achter de toog en Nico in de zaal en is de chef-kok van De Schuur. Onze werkzaamheden zijn helemaal op elkaar afgestemd en dat werkt perfect. Een kroon op ons werk is dat we dit jaar tot ‘Het beste café van Kalmthout’ zijn uitgeroepen! Dat hadden we nooit verwacht, wat een fantastisch nieuws en de reacties van onze klanten waren zo hartverwarmend, echt geweldig!”

Trots op mijn beroep. Ingrid Walus vertelt

We voelen ons hier thuis

“We zijn ook van Brecht naar hier verhuisd, omdat we ons hier thuis voelen en gelukkig zijn. We willen deel uitmaken van de Nieuwmoer en daar hebben we geen seconde spijt van gehad. Alleen al het sociale contact met de mensen als je bijvoorbeeld boodschappen doet.”

Trots op mijn beroep

“Ik ben er trots op dat mijn beroep mijn hobby is. Trots als mensen hier binnenkomen en je ziet dat iedereen het naar de zin heeft. Iedereen praat met iedereen en wordt veel gelachen. Het fijne gevoel dat de mensen hebben als ze hier zijn, maakt me gelukkig en trots! Ik heb nooit het gevoel van: ik ga werke’, maar ik ga op café!”

NN

Foto’s: Noordernieuws.be, Ingrid Walus

Facebook152
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. Wij huwen in Februari en gaan ons huwelijksfeest vieren in Feestzaal De Schuur op de Nieuwmoer! We kijken er echt naar uit! ZEKER met zo’n vriendelijke man als Nico de Prest!