Laatste nieuws:
Cafés worden voorbereid op de opening

Cafés worden voorbereid op de opening

Het is zover! 8 juni gaan de cafés, wel onder strenge voorwaarden, weer open. Geweldig nieuws voor alle cafébezoekers, maar ook voor de uitbaters die de sociale contacten heel erg gemist hebben. De strenge voorwaarden zorgen ervoor dat er nu al hard gewerkt wordt in de cafés, maar dat wordt met liefde gedaan.

Cafés worden voorbereid op de opening

Ingrid Walus van café De Kroon vertelt…

“Woensdag 10 juni openen we weer de deuren”, vertelt Ingrid Walus van café De Kroon in Kalmthout-Nieuwmoer. “Reserveren waar eerst sprake van was, hoeft niet Als mensen in een grote groep willen komen, is dat wel wenselijk en dat wordt ook al gedaan. We gaan de mensen zelf aan tafel zetten, zodat de ‘social distance’ er altijd is en dat iedereen op correcte afstand van elkaar zit. Nico en ik zullen samen in het café staan om te controleren of we aan alle regels voldoen. Dus bijvoorbeeld elk half uur de w.c.’s ontsmetten, een van ons neemt de bestelling op en brengt die naar de tafel. De ander ruimt af, zodat de gebruikte en niet-gebruikte glazen niet door elkaar komen. Degene die afruimt ontsmet na het vertrek van de klanten ook het tafeltje en de stoelen. Het is nog niet duidelijk of de glazen in de vaatwasser moeten of afgewassen met warm water en zeep en spoelen in koud water. We plaatsen geen schermen, we zorgen voor voldoende afstand. We hebben een groot terras, maar als mensen binnen willen zitten, mag dat ook. Ons terras is verdriedubbeld, zodat iedereen een plekje naar de zin kan vinden: in de zon of in de schaduw. We verlangen heel erg naar de sociale contacten, we zijn ook niet gewend om niet te werken. Er hangt een blad op met de huisregels, maar gaan geen politie spelen. We rekenen op ieders gezond verstand. Op café gaan moet leuk blijven!”

Cafés worden voorbereid op de opening

Gert Raijmaekers van café Rex vertelt…

“Op maandag zijn we normaal gesloten”, vertelt Gert. “Maar nu maken we daar een uitzondering op en dat mag ook wel na zo lang gesloten te zijn geweest. We plaatsen grote tafels waar koppels en vrienden kunnen gaan zitten, maar mensen die elkaar niet kennen, kunnen ook aanschuiven. Mits er natuurlijk voldoende afstand wordt gehouden. Er wordt een brede gang gemaakt van de stoep naar de toiletten. Op het terras komt links en rechts een tafel te staan, met daar tussen dus ook die gang. Reserveren is tot zover niet nodig, maar we wachten wel even de weekenden af en hoe druk het wordt. Komen mensen in een grote groep, bijvoorbeeld dertig man, dan worden die aan drie tafels van tien geplaatst. Maar je mag dan sowieso niet van de ene tafel naar de andere lopen. Op elke tafel wordt handgel voorzien en de glazen worden in de afwasmachine op een temperatuur boven 50 graden gewassen. We vragen mensen om met een bankpas te betalen, maar zo nodig mag contant ook.”

Cafés worden voorbereid op de opening

Marc Meeusen van café De Meeuw vertelt…
“Maandag 8 juni om 13:00 gaan we terug open”, vertelt Marc. “We zijn hard bezig met de herinrichting van het café. Zo hebben we het biljart verplaatst en er komt een grote zittafel met krukken. In totaal zullen we zo’n vijftig man kunnen ontvangen, met natuurlijk het aanhouden van de social distance. Als er groepen willen komen, dan moeten die wel reserveren. Normaal is er een rookruimte bij de toiletten, maar dat mag nu niet meer. Klanten mogen die ruimte alleen maar in om naar het toilet te lopen. Ik heb een terras bij de gemeente aangevraagd waar mensen mogen roken. Maar gaan mensen daar zitten, dan mogen ze daarna niet binnen gaan zitten. Ze mogen alleen naar binnen om het toilet te bezoeken. Er zullen overal handgels staan en bij de wasbak papieren handdoekjes in plaats van een handdoek, zodat ze na het handenwassen veilig hun handen kunnen drogen en ontsmetten. In verband met de veiligheid kan er betaald worden met Payconiq. Het zal fijn zijn om iedereen weer te zien. Melissa en ik verheugen ons er in ieder geval op!”

Marc Meeusen: “Het zal fijn zijn om iedereen weer te zien. Melissa en ik verheugen ons er in ieder geval op!”

NN

Facebook126
Twitter
Follow Me
Tweet