De Bijzondere Hobby van Marion van Ginneken - Noorderneiuws.be - DSC_7566

De bijzondere hobby van… Marion van Ginneken!

Kerst is een periode waar veel mensen van houden: de lichtjes, de kleuren, de glitter, het gezellig samenzijn, heel de sfeer er omheen. Marion van Ginneken (55) vindt Kerstmis een geweldige tijd en raakte in de ban van alle prachtige decoraties. Nu is het haar grote hobby waar ze heel het jaar mee bezig is.

Mijn moeder maakte prachtige kerstbomen

“Mijn moeder maakte met Kerst altijd prachtige bomen, daar stak ze enorm veel tijd in. Wij, de kinderen, waren altijd in de ban van wat het resultaat zou zijn.” vertelt Marion, “Zelf heb ik altijd graag geknutseld en maakte de meest uiteenlopende dingen met papier, kralen, … Ook heb ik 3 jaar in een Indianenclub gezeten: een vereniging waar je van alles kon leren over de Indianen. Ik kende iemand die zich hier ook voor interesseerde en die heel mooie dingen maakte. Ik ben toen gaan zoeken naar een vereniging die zich met deze cultuur bezig hield. Ik vond dat erg leuk en het was een toffe groep, die van alles organiseerde. Zoals bezoeken aan jeugdkampen waar ze kinderen dingen leerden over de Indianen cultuur. Je kon via de vereniging ook meedoen aan echte Indianenkampen, maar dat ging me te ver. Ik ben tenslotte geen Indiaan.”

Sieraden maken

“Het intensieve handwerk vond ik erg mooi. Ik heb mocassins gemaakt, een complete outfit, heb met veel kralen gewerkt en er sieraden van gemaakt. Ook heb ik kralen op leer genaaid en bijlen bewerkt met leer en kralen. Ik vond het alleen niet leuk dat je volgens de patronen van een bepaalde stam moest werken. Dat beperkte mijn creativiteit en dat is ook reden dat ik er mee ben opgehouden. Mijn hobby heeft daarna door omstandigheden een poos stilgelegen en heb ik allerlei workshops gedaan om te zoeken naar iets dat ik blijvend wilde doen. Het was erg leuk om de diverse technieken te leren.”

Victoriaanse en Shabby Chic stijlen

“Tijdens een grote verbouwing vond ik mijn rust rond Kerst. Dat is een gezellige periode met lichtjes en kleuren. Van de boom wil je dan iets prachtigs maken, maar daar bleef het niet bij. Je wil dan ook stukjes maken en versieringen voor de ramen. Via zoektochten op internet kwam ik bij Victoriaanse en Shabby Chic stijlen. Die vind ik erg mooi: heel veel handwerk met kant en parels. Dat spreekt mij enorm aan. Ik ben gek op mooie kerstversieringen en doe veel inspiratie op op Pinterest. Alle versieringen maak ik zelf, op de kerstballen na.”

We zetten soms wel drie kerstbomen

“Ieder jaar heb ik een ander thema. Doorgaans gebaseerd op een gedachte die door het jaar heen in me opkomt. Ik ben bijvoorbeeld nu al aan het verzinnen voor volgend jaar. Het thema van dit jaar is ‘wit’. Andere jaren waren bijvoorbeeld ‘zilver met rose’ en ‘rose met een beetje goud’. Mijn thema’s zijn eigenlijk altijd kleuren, al heb ik ook Charles Dickens als thema gehad. We zetten altijd 2, soms zelfs 3 bomen: eentje in de living, eentje in de woonkeuken en soms zelfs eentje in de slaapkamer!”

Kerstengel

“De kerstboom in de keuken van dit jaar is een paspop, die een kerstengel gaat worden. Ze heeft een rok van gaas met daarop dennentakken. Het topje dat ze draagt heb ik ook zelf gemaakt en natuurlijk krijgt ze nog vleugels! Alle aankleding voor het kerstdiner, zoals tafellopers, stoelhoezen, kralenslingers, decoraties aan de lampen, … maak ik ook zelf. “

Uitwerken wat je in gedachten hebt

“Ik werk graag met kant, kralen en glas. Ik vind het mooi als je iets in gedachten hebt dat je kunt uitwerken en dat het eindresultaat ook dat is wat je voor ogen had. Het is ook mijn bedoeling om op een gegeven moment op kerstmarkten te gaan staan.”

“Kerst en alles wat ermee te maken heeft, trekt me aan als een magneet. Soms lig ik in bed en kan ik niet slapen. Als er dan een idee in me op komt ga ik mijn bed uit om te kijken of dat ook werkelijk wat is. Is het inderdaad wat, dan ben ik gerust.”

Foto’s: Wolfgang Schroyens en LW

LW

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!