Laatste nieuws:
Sam Claessens - Koning Haenrije 2023 Essen (c) Noordernieuws.be - 2023 - 0827_160542q65l

Sam Claessens nieuwe koning Haenrije

Zondag, 27 augustus, werd er bij café Den Block uren gestreden om de koning van het Haenrije te worden. Afgezien van een enkele stortbui werkten de weergoden goed mee en het was een gezellig en vrolijk evenement met muzikale omlijsting van DJ Tony.

Haenrije 2023 Essen - (c) Noordernieuws - HDB_9339

Zesde editie

Het was de zesde editie van Haenrije en de negen deelnemers, Johnny De Meutter, Robin Verbaenen, Thomas Vroegrijk, Jasper Vroegrijk, Mathias Schrauwen, Witze De Bie, Jelle De Bie, Bart Goris en Sam Claessens, deden hun uiterste best om de felbegeerde titel te bemachtigen.

Spelregels

De dode haan, die al ziek of oud was, werd diervriendelijk door een dierenarts geëuthanaseerd en aan de poten opgehangen. Om alles te verstevigen werd om nek en lichaam een netje aangebracht. De deelnemers zijn verplicht aan elke ronde deel te nemen. Ze moeten met de fiets door een dikke laag zand rijden, allebei de voeten aan de pedalen en een hand aan het stuur en dan proberen de kop van het lichaam te scheiden, met een harde ruk.

Sam Claessens winnaar

Dit proces kan lang duren en om de paar rondes wordt er een knipje in het netje gegeven om het te verzwakken. Om 14:00 begon de wedstrijd en pas rond 16:55, in de 30ste ronde lukte het Sam Claessens om de kop er vanaf te trekken. De nieuwe koning was een feit!

Haenrije 2023 Essen - (c) Noordernieuws - HDB_9380

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken. Wij kunnen ze ook in hoge kwaliteit laten printen.

 

Facebook55
Twitter
Follow Me
Tweet