Laatste nieuws:
Johnny De Meuter opnieuw Koning Haenrije - Noordernieuws.be 2019 - 703

Johnny De Meutter opnieuw koning Haenrije

Het was alweer de vijfde keer dat het Haenrije bij café Den Block werd gehouden.

Elke ronde deelnemen

Bij Haenrije wordt een dode haan, die al ziek of oud was en door een dierenarts diervriendelijk werd geëuthanaseerd, aan de poten opgehangen. Om het lichaam en nek wordt een netje bevestigd om de boel te verstevigen. Het is de bedoeling dat de deelnemers op een fiets, met allebei de voeten op de pedalen en één hand aan het stuur door een dikke laag zand rijden en de kop er vanaf proberen te rukken. Ze zijn verplicht aan elke ronde deel te nemen.

Haenrije Essen 2019 - (c) Noordernieuws.be - 20190908_153635

Haenrije is afgeleid van ganzerijden

Door dat netje gaat dat niet makkelijk en om de twee rondes wordt er een knipje in het net gegeven, om dit te verzwakken. Het Haenrije is afgeleid van het ganzerijden in de polder, dat op paarden wordt gedaan. Voor de jeugd is toen het Haenrije op de fiets ingesteld, omdat dit veiliger is.

Haenrije 2019 Essen - (c) Noordernieuws.be - 20190908_152736

De eerste keer dat het Haenrije werd gehouden, werd Johnny De Meutter koning en hij is dit jaar wederom terug koning geworden! Proficiat Johnny!

NN

Foto’s: Jaak Naulaerts, Noordernieuws.be

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook188
Twitter
Follow Me
Tweet