Gemma Van Opdorp en Armand Broos - 50 jaar liefde en wederzijds respect - (c) Noordernieuws.be - HDB_9469

Vijftig jaar liefde en wederzijds respect

Het was vandaag stralend weer, net zo stralend als vijftig jaar geleden toen Armand Broos (71) en Gemma Van Opdorp (68) hun liefde bezegelden in het gemeentehuis van Essen.

104 Gemma Van Opdorp en Armand Broos - 50 jaar liefde en wederzijds respect

Ontmoet bij café Den Block
Gemma en Armand leerden elkaar kennen bij café Den Block waar ze gingen dansen. Armand was er met een vriend, Gemma met een paar vriendinnen. “Armand was een echte versierder”, lacht Gemma. “Zijn vorige vriendinnetje zat toen zelfs bij mij in de klas!”
“Meisjes vroegen vaak of ik ze thuis wilde brengen, omdat ze een eind uit de buurt woonden”, legt Armand uit. “Maar het was altijd in het nette. Op een avond zag ik Gemma en dacht: Dat is ze! Haar wil ik hebben!”
“En ik dacht precies hetzelfde!” straalt Gemma. “Ik studeerde nog, maar zodra ik klaar was zijn we getrouwd.”

“Armand dacht: Haar wil ik hebben!
En Gemma dacht precies hetzelfde…”

Foto Gemma Van Opdorp en Armand Broos - 50 jaar liefde en wederzijds respect

Nog steeds zo verliefd als toen

“Gemma straalde warmte uit en als ik met haar danste voelde ik dat. Iets dat ik bij andere meisjes nooit heb gehad, ik wilde meteen met haar verder.”
“Ik weet nog precies wat hij droeg”, lacht Gemma. “En zijn manier van kijken, zijn stiekeme knipoogjes. Tegen mijn vriendinnen zei ik: ‘Dat is hem!’ en ik ben nog steeds zo verliefd als toen.”

Foto Gemma Van Opdorp en Armand Broos - 50 jaar liefde en wederzijds respect

De trouwdag, een stralende dag

“Onze trouwdag was een groot feest, wij waren de eerste die trouwden uit onze families. Het was fris en de zon scheen stralend, maar de volgende dag viel er een dik pak sneeuw. De trouwfoto’s zijn in het Arboretum genomen. We hebben eerst een klein jaar in een appartement op het Heuvelplein gewoond, bij dokter Schrooyen. Bij Den Block kwamen we niet meer. Armand werkte namelijk ontzettend veel, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in Antwerpen-Dam. We hadden een huis gezien in Essen-Hoek waar we graag wilden wonen. Armand heeft gewerkt en gewerkt om het te kunnen kopen en daar wonen we nog steeds. We waren zo gezegend om zes kinderen te mogen krijgen, vijf jongens en een meisje. Ondertussen hebben we veertien kleinkinderen, zeven jongens en zeven meisjes.”

Foto Gemma Van Opdorp en Armand Broos - 50 jaar liefde en wederzijds respect

Wederzijds respect

“De kleinkinderen komen bij Gemma hun verdriet en emoties spuien”, legt Armand uit. “Bij mij komen ze als er iets gemaakt moet worden of om samen leuke dingen te doen.”
“We zouden ons huwelijk meteen opnieuw overdoen”, vertelt Gemma. “Het gaat om wederzijds respect, vertrouwen en naar elkaar kunnen luisteren.”

Foto Gemma Van Opdorp en Armand Broos - 50 jaar liefde en wederzijds respect

Mijn grote voorbeeld

“Mijn ouders zijn twee heel verschillenden mensen”, zegt dochter Sofie. “Maar ze hebben elkaar altijd vrijgelaten, er was nooit: ‘Jij moet…’! Natuurlijk gebeurde het wel eens dat ze het niet met elkaar eens waren, maar dat is normaal. Ze zullen ook nooit gaan slapen voor een probleem is uitgepraat. Het zijn geweldige ouders en hun huwelijk is een groot voorbeeld voor mij en mijn huwelijk.”

118 Gemma Van Opdorp en Armand Broos - 50 jaar liefde en wederzijds respect - (c) Noordernieuws.be - HDB_9471

“Voor ons is het heel belangrijk dat onze kinderen en kleinkinderen het goed hebben”, vinden Gemma en Armand. “Als het hun goed gaat, gaat het ons ook goed!”

NN

Facebook335
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!