Laatste nieuws:
Jelle De Bie - Haenrije 2018 - (c) Noordernieuws.be - HDB_9192 q85

Jelle de Bie is de nieuwe koning Haenrije!

Voor de 4de keer werd zondag 9 september het Haenrije gehouden bij café Den Block. Het idee voor dit spel ontstond tussen pot en pint bij een groepje stamgasten van Den Block.

Bij Haenrije wordt een dode haan aan zijn poten opgehangen. Dit dier, dat ziek of oud was, heeft een dierenarts op een diervriendelijke manier laten inslapen. Het is de bedoeling dat deelnemers op de fiets proberen de kop er vanaf te trekken. Vereiste is dat ze allebei de voeten op de pedalen moeten houden met één hand aan het stuur en ze zijn verplicht aan elke ronde mee te doen. Ze rijden door een dikke laag zand, die het fietsen extra moeilijk maakt. Om de 2 rondes wordt er een knipje in het netje gegeven. Duurt het te lang voor de koper er af is, dan wordt er vaker een knipje gegeven.

Ook Gaston Van Tichelt deed een poging

Het was de eerste keer dat er ook een vrouw aan dit stoere spel meedeed en ze deed niet onder voor de mannen. Burgemeester Gaston Van Tichelt was gevraagd een rondje mee te doen en bracht het er zonder kleerscheuren vanaf. Uiteindelijk was het Jelle de Bie uit Essen die in de 32ste ronde om 17:40 de kop er af wist te trekken. Daarmee is hij de nieuwe koning Haenrije. Proficiat!

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook108
Twitter
Follow Me
Tweet