Laatste nieuws:
Tony Borghmans heeft als hobby DJ

De bijzondere hobby van… Tony Borghmans!

Tony Borghmans (45) was al op jonge leeftijd met muziek bezig. Op zijn tiende kocht hij plaatjes met ’80-er jaren muziek, die hij op cassette opnam en zo bepaalde muziek steeds meer zijn leven.

Radio Boemerang

“We woonden toen nog in Ekeren en mijn stiefvader had een discobar, twee platenspelers, een cassettedeck en een mengpaneel. Muziek, plaatjes draaien en op cassette opnemen was al mijn hobby, dus die discobar vond ik geweldig. Op mijn vijftiende ben ik in Essen komen wonen en we luisterden altijd naar Radio Boemerang, een zender met een Nederlands repertoire. Daar werd een bandje gedraaid met reclame, waarin ze een oproep deden voor presentators die ze zochten. Radio Boemerang zat naast het Volkshuis in de Stationsstraat.”

DJ - De hobby van Tony Borghmans - 2023 - DJ - De hobby van Tony Borghmans - 2481594791997686 (002)

Muziekvitaminen

“Met mijn moeder ben ik er naar toe gegaan om informatie te vragen en kort daarna mocht ik het komen proberen. Ik was stikzenuwachtig en met een bibberende stem babbelde ik door de microfoon. Het programma heette ‘Muziekvitaminen’ en was elke woensdag van 18:00 – 20:00. De mensen van Radio Boemerang waren blij met me en de luisteraars ook. Ik heb daar leren presenteren en heb er zo’n zes jaar gewerkt, tot de eigenaars overleden.”

DJ - De hobby van Tony Borghmans - 2023 - DJ - De hobby van Tony Borghmans - IMG_20191026_141613 (002)

DJ van het Wapen van Essen

“In die tijd ging ik uit in het toenmalige ‘Wapen van Essen’, tegenwoordig ‘De Voerman’. De vrouw achter de toog tapte bier en deed daarnaast de muziek. Ik zag dat ze best moeite had die twee te combineren en vroeg: ‘Zal ik de muziek doen? Dan kan jij de klanten bedienen.’ Ze is toen eerst aan haar baas gaan vragen of dat goed was. Er stonden een installatie met mengpaneel en een kast met cd’s van het café achter de toog. Ik heb wel veel moeten leren over de smaak van de klanten. Want wat de een leuk vindt, vindt een ander niet leuk. Muziek van de 60, 70 en 80’er jaren was eigenlijk altijd goed, met af en toe Nederlandstalige nummers er tussendoor. Ik begon ook steeds meer aan te voelen wat de klanten wilden horen en begon mijn eigen cd-koffers mee te nemen. Zo raakte ik bekend als de DJ van het ‘Wapen van Essen’ en er kwamen mensen speciaal voor mij daar naar toe.”

DJ - De hobby van Tony Borghmans - 2023 - DJ - De hobby van Tony Borghmans - 803971441373548 (002)

Discobar DJ Tony

“Daarnaast heb ik ook jaren gedraaid in Mac’s café, op het kruispunt van Wuustwezel. In die tijd spaarde ik om mijn eigen discobar te kopen. Ik werd een keer gevraagd om op een teerfeest in Achterbroek te draaien, dat was mijn eerste teerfeest. Door mond-tot-mondreclame zijn daar meerdere feesten uitgekomen, bij cafés in de regio met mijn eigen discobar DJ Tony.”

DJ - De hobby van Tony Borghmans - 2023 - DJ - De hobby van Tony Borghmans - 6392398377502809 (002)

Michael Jackson

“Al jaren was ik een enorme fan van Michael Jackson. In de jaren ’80 kwamen we veel bij een oom, die vaak videoclips van Michael Jackson speelde. Ik zag Michael dansen en zoals hij dat deed sprak me erg aan. In 1988 kwam de film ‘Moonwalker’ uit met het nummer ‘Smooth Criminal’ en die moves wilde ik ook kunnen doen. Op school waren er nog meer die hem geweldig vonden en in de pauzes deden we zijn moves na.”

Lange dagen

“In 1992 ben ik voor het eerst naar een concert van hem geweest, in Werchter. Ik keek veel naar zijn videoclips en live optredens om te leren en te oefenen. Ik ben naar zes concerten van Michael Jackson geweest, in België, Nederland, Tsjechië en Duitsland. Voor elk concert moest je uren wachten en er waren tienduizenden mensen. Het waren lange dagen, maar de optredens maakten alles meer dan goed, ze waren fantastisch! Als ik muziek draaide op een feestje en het viel een beetje stil, dan zette ik een nummer op van Michael Jackson en gaf een showtje.”

DJ - De hobby van Tony Borghmans - 2023 - DJ - De hobby van Tony Borghmans - 663076205879196 (002)

Choreograaf LaVelle Smith Jr.

“Vorig jaar kreeg ik de kans om met de choreograaf van Michael Jackson, LaVelle Smith Jr., een workshop te doen. Je kon kiezen tussen twee nummers, namelijk ‘Ghost’ of ‘Dangerous’, ik koos Dangerous. Daar heb ik best veel van geleerd. Bepaalde technieken gebruik ik nog steeds en ik ben al voor heel wat shows gevraagd.
Het overlijden van Michael Jackson was een enorme klap voor me, maar ik kreeg ook meteen meer verzoeken om op te treden en zijn moves te doen. Het publiek vindt het super en geniet ervan. Ik vind hem nog steeds geweldig en elk optreden van me is een eerbetoon aan Michael.

DJ - De hobby van Tony Borghmans - 2023 - DJ - De hobby van Tony Borghmans - IMG_20220710_165229 (002)
Met LaVelle Smith Jr.
 

Zondag 13 augustus draait DJ Tony bij het kampioenschap visroken bij café De Meeuw en hij zal vast zijn kunnen tonen met de moves van Michael Jackson.

DJ Tony op Facebook

NN

Film en foto’s: Noordernieuws.be, Mieke Cooreman
 

Facebook318
Twitter
Follow Me
Tweet