Laatste nieuws:
De bijzondere hobby van Johnny De Meutter

De bijzondere hobby van… Johnny De Meutter

Johnny De Meutter (26) heeft niet één, maar twee hobby’s: Mini’s en carnaval. De passie voor Mini’s heeft hij sinds zijn achttiende. Zijn eerste auto was een Mini uit 1994, eentje met open dak: een British open.

“Ik wilde graag iets ouds”, vertelt Johnny, “eentje waar je iets mee kunt doen. Een echte auto, niet met al dat elektrische spul en plastic van vandaag de dag. Ik ben toen ook lid geworden van een Miniclub: Mini Funclub Belgium. Dat was een goede beslissing: je leert er allerlei mensen kennen en samen ga je met de Mini’s op stap. Mini’s zijn gewoon heel leuk. Ze zijn lief en compact en toch pas ik er helemaal in. Ik zit dan wel met mijn hoofd tegen het dak, maar dat doet me niets.”

03 De hobby van Johnny De Meutter - Noordernieuws® - DSC_1877

Helaas heeft Johnny die Mini niet meer: “Ik heb met die auto een accident gehad, waarna hij perte totale was. Ik heb meteen een andere Mini gekocht, een zwarte uit 1998 en die heb ik nu al zeven jaar! Maar daar bleef het even niet bij. Ik kwam er nog twee tegen en die heb ik ook gekocht. Ik zag ze staan en wilde ze meteen hebben.”

Eén van die twee reed niet meer en Johnny had het vaste voornemen die helemaal op te knappen. “Helaas bleek dat teveel werk te zijn: de motor moest gereviseerd worden, de bodem vervangen en hij moest helemaal gespoten worden. Daar had ik gewoon geen tijd voor en uiteindelijk heb ik de Mini doorverkocht aan iemand van de club.”

Johnny De Meutter

De andere Mini was een pick-up. “Ook die heb ik doorverkocht, maar daar heb ik wel spijt van en nog steeds. Dat was een uniek exemplaar, echt Engels, zelfs het stuur zat rechts.”

Johnny De Meutter

Aan de huidige Mini is al veel werk gedaan en hij is nog steeds in prima staat. “Mijn volgende auto wordt in ieder geval weer een Mini”, stelt Johnny, “het wordt wel steeds moeilijk om er aan te komen en vooral duurder. Maar de moderne Mini’s zeggen me niets, die zijn tegenwoordig van BMW.”

Johnny blijft, ondanks dat zijn huidige Mini nog prima is, wel speuren naar andere exemplaren. “Als ik er eentje voor een goede prijs tegenkom, koop ik die meteen!”

Ieder jaar is er een International Mini Meeting (IMM), die elke keer in een ander land wordt gehouden. Johnny gaat daar ook altijd naar toe, als het kan in zijn Mini.
“Mijn eerste IMM was in Engeland, dat was in 2009 in Birmingham bij de Mini fabriek zelf. Er waren daar zeker 4.000 Mini’s, geweldig. De mensen komen ook overal vandaan: België, Duitsland, Rusland, Litouwen, Slovenië, Spanje, Portugal, ….”

02 De hobby van Johnny De Meutter - Noordernieuws® - DSC_1876

In 2010 werd de IMM in Duitsland gehouden, in 2011 in Zwitserland, 2012 in Hongarije, 2013 in Italië en in 2014 weer in Engeland, 2015 in Litouwen en dit jaar was het in België. “Om de vijf jaar wordt de meeting in Engeland gehouden. Ze zijn in 1959 met de productie van Mini’s begonnen, dus elke vijf jaar vieren ze dan een jubileum in Engeland.”

“Op die bijeenkomsten leer je veel mensen uit andere landen kennen die je bij volgende meetings ook weer tegenkomt. Dat is heel plezant!”

04 De hobby van Johnny De Meutter - Noordernieuws® - DSC_1878

Het autootje van Johnny redt al die afstanden goed naar al die verschillende landen. “Ik neem wel altijd onderdelen mee, je weet tenslotte nooit. Maar mocht je met stukken komen te staan, dan is er een facebookpagina (International Mini Rescue) waar je dat kunt melden. Mensen die ook onderweg zijn naar de meeting maken dan een omweg om je te komen helpen. Of ze komen uit de buurt naar je toe.”
Het trouwe autootje van Johnny heeft ondertussen al zo’n 165.000 kilometer op de teller staan en bij iemand op de club staat er al meer dan 200.000 kilometer op; die Mini is uit 1994.

“Eigenlijk vormen al die Mini-bezitters één grote familie. Als je ergens hulp bij nodig hebt, dan vind je dat daar.”

De volgende meetings zijn in 2017 in Ierland en in 2018 in Portugal, Johnny is vastbesloten daar naar toe te gaan. “Stel dat mijn auto kapot gaat, dan ga ik toch. Dan ga ik wel met een andere auto of ik rij met iemand mee.”

“Vorig jaar ben ik met mijn maat meegereden naar Litouwen en bij het terugkomen ging de radiator stuk. Als je dan een rauw ei zonder dooier in je radiator gooit, dan stolt dat eiwit en vult de gaatjes. We zijn op drie eieren teruggekomen!”

Carnaval
De passie voor carnaval bestaat nog langer. Al 16 jaar is Johnny aangesloten bij carnavalsvereniging Torrep. “Samen met een vriend uit mijn schoolklas gingen we op woensdag- en zaterdagmiddag werken aan een carnavalswagen. Dat vond ik zo leuk, dat ik lid ben geworden. Het is geweldig om het begin van de bouw te zien en mee te maken tot het eindproces. Tijdens het bouwen coördineer ik de werkzaamheden, zoals de oudere leden me geleerd hebben. Na de stoet in Essen, Ekeren en Kapellen beginnen we met de afbraak. ”

image3

Tijdens de stoet begeleidt Johnny de wagens. “Vroeger liep ik in de groep voor de wagen, maar één van de begeleiders werd jurylid en toen is mij gevraagd begeleider te worden. Dat is ook heel leuk. Je loopt naast de creatie van jouw club en daar ben je fier op en op iedereen die meegeholpen heeft.”

Johnny De Meutter

“Als de wagen afgewerkt is, dan pakken we de kruiwagen en gaan naar het frituur. Daar laten we de kruiwagen vullen met bijvoorbeeld vijfendertig porties frites, bitterballen en curryworsten. Dan gaan we met die volgeladen kruiwagen terug naar café Den Block en eten we die met z’n allen leeg. Dat is voor ons het begin van het carnavalsweekend!”

Johnny De Meutter

LW

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Facebook171
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal