Laatste nieuws:
Opendeurdag Stichting Dier en Project steun de dieren!

Opendeurdag Stichting Dier en Project: steun de dieren!

Stichting Dier en Project is een bekende instelling bij dierenartsen en asiels in België, Nederland en Duitsland. Els Adams en haar partner Jan Visser ontfermen zich over dieren die bij asiels en dierenartsen worden aangeboden om gedood te worden. Dat aanbieden gebeurt vrijwel altijd zonder medische reden. Gewoon omdat mensen hun dier beu zijn, of omdat de dieren zó slecht behandeld zijn door hun eigenaar dat ze vals geworden zijn. Maar: geen dier wordt vals geboren, ze worden altijd vals gemaakt!

We maken geen dieren dood

“Op dit moment zijn hier 17 honden en 84 katten”, vertelt Els. “Vaak worden dieren met een leugen bij een asiel of dierenarts binnen gebracht. Wij worden dan ingeseind en halen de dieren op. Wat er ook met ze aan de hand is: ze mogen hier blijven wonen tot ze overlijden. Er worden geen dieren afgemaakt. Met sommige dieren is gewoon niets aan de hand en die kunnen we dan ook weer plaatsen. Andere dieren worden getraind om in een huiselijke omgeving te kunnen wonen.”

Lees hier meer over Stichting Dier en Project.

Onmisbare vrijwilligers

Alle dieren hebben een gezellig onderkomen en de vrijwilligers gaan daar vaak koffie drinken of even zitten. Zo wordt het gezelschap van mensen door de vaak mensenschuwe dieren steeds normaler en aangenamer ervaren. “We hebben de onmisbare steun van 18 vrijwilligers, die ons onvoorwaardelijk steunen en die goud voor ons en de dieren zijn. Ze vormen een perfect samenwerkend team. Jolanda van Gremberghe is de vrijwilligster die de veiling heeft bedacht en vorm heeft gegeven. Ze veilt gedoneerde spullen en sieraden. Dit, tezamen met het voor- en nawerk, is een enorme klus, maar ze zet zich hier 300% voor in”

Jolanda van Gremberghe
Jolanda van Gremberghe
We zijn géén asiel

“Mensen worden wel eens boos als ik niet zomaar een dier aanneem. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: wij zijn géén asiel. We zijn een stichting en mogen niet zomaar dieren aannemen. Dieren komen via de genoemde kanalen bij ons en wij zorgen dan voor onderdak, voedsel, operaties, …, oftewel: het complete onderhoud. Ook vangen we zwerfkatten om ze te castreren en te steriliseren en ze worden ook gechipt. Dit kost allemaal geld. De opbrengsten van de veiling gaan integraal naar de dieren, net zoals donaties. We zamelen constant textiel, gebruikte kleding en schoenen in, maar géén matrassen, kussens of tapijten. De inzameling wordt verkocht aan Sam’s kledingsactie, die daar mensen in nood mee helpt. Wat niet bruikbaar is, wordt gerecycled en met die opbrengsten worden projecten in ontwikkelingslanden gesteund. Hebben mensen veel kleding en andere textiel voor ons, dan bestaat de mogelijkheid dat we het op komen halen.”

Enkele van de onmisbare vrijwilligers
Enkele van de onmisbare vrijwilligers
Karin en Steffie maken een lange reis om Macho op te halen

Karin en haar dochter Steffie hebben de lange reis ondernomen van Lelystad (NL) om Macho te komen halen, een Perzische kat van 15 jaar oud. “Ik heb zelf een konijnenopvang,”vertelt Karin, “en ik weet dat oudere of langharige dieren altijd blijven zitten. We hadden zelf 2 Perzen van 15 jaar oud, maar eentje is overleden. Steffie zag Macho op de site en we waren meteen verkocht. We hebben er een uur en 3 kwartier over gedaan om hier te komen, maar dat hebben we er graag voor over!”

Vlnr Karin, Macho en Steffie
Vlnr Karin, Macho en Steffie
Opendeurdag bij Stichting Dier en Project

Aanstaande zondag, 3 september, is het Opendeurdag bij Stichting Dier en Project. U krijgt een rondleiding met uitleg over de geschiedenis van de honden en katten en u kunt zelf zien wat een geweldige onderkomens ze hebben. Er zullen diverse gastoptredens zijn en de muzikale omlijsting is in handen van Shadow Dream. Er zullen diverse kraampjes zijn met leuke spullen en natuurlijk is er ook lekker eten en drinken. Met uw komst draagt u direct bij aan het onderhoud van de dieren, die een vreselijk leven achter de rug hebben en het nu fantastisch hebben.
Let wel: In verband met de rust en de veiligheid van de daar aanwezige dieren, is het niet toegestaan uw eigen huisdier mee te brengen!

Waar: Dennestraat 9, Nispen
Tijd: van 11:00 – 18:00
Website: www.dierenproject.nl

En natuurlijk kunt u meteen uw gebruikte kleding en schoenen meebrengen!

Op de grote foto: Els Adams

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook176
Twitter
Follow Me
Tweet