Laatste nieuws:
DBM-Essen bestaat 150 jaar!

DBM-Essen bestaat 150 jaar!

DBM-Essen (voorheen Don Bosco-Mariaberginstituut) is ontstaan uit een fusie in 1985 van twee scholen: dagvakschool Don Bosco, ontstaan in 1959 uit de vaktekenschool St. Jozef en uit Mariaberg, voordien Mariënberg. De huidige vestigingsplaats in de Kloosterstraat is reeds sinds 1867 het thuis van de school.
(Bron: DBM-Essen)

In 2013 werden de naam en het logo van het Don Bosco-Mariaberginstituut gewijzigd naar DBM-Essen en de school bestaat nu 150 jaar. Dit wordt gevierd met maandelijkse activiteiten doorheen het hele schooljaar. Vandaag, vrijdag 1 september, werd het nieuwe leerjaar feestelijk ingeleid. De leerlingen van de secundaire school vormden het getal 150, de kring er omheen werd gevormd door de kleuters en de leerlingen van de lagere school. In totaal waren er 962 kinderen op het veld. Kris Peeters, afgevaardigd bestuurder KOBA Noorderkempen vzw heette iedereen welkom en gaf officieel het startschot voor het begin van dit feestjaar en de kleurige ballonnen die de kinderen hadden meegenomen gingen het luchtruim in. Een optreden van Metejoor droeg bij aan de feestelijkheden, waarbij werd gezongen en gedanst. Helaas hadden de weergoden een slecht humeur en moesten de feestelijkheden voortijdig worden afgebroken. Maar ondanks dat, was het een geslaagde, vrolijke middag!

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook109
Twitter
Follow Me
Tweet