Laatste nieuws:
Gymhal De Grens opent deuren - Essen - (c) Noordernieuws.be - P1040046s

Gymhal De Grens opent haar deuren

Vandaag, vrijdag 30 augustus, net voor de aanvang van het nieuwe schooljaar, werd ‘Gymhal De Grens’ officieel geopend door Schepen Brigitte Quick. Dit gebeurde in een feestelijke omlijsting waarbij een aantal betrokken een korte speech hielden en leden van Gympuls de aanwezigen trakteerden op spectaculaire demonstraties.

Gympuls

Onder de begeleiding van Danny Uytdewilligen, zelf werkzaam bij het Don Bosco-Mariaberginstituut, werd de opening voltrokken. Dit begon met een toespraak van de nieuwe voorzitter van Gympuls, Joris Brosens, die in korte bewoordingen beschreef hoe het ooit begon met twee verschillende turnverenigingen die ooit met succes samenwerkten als een gezamenlijke Tumblinggroep. Pas veel later kwam het besef om de handen voor beide verenigingen ineen te slaan en samen verder te gaan als Gympuls. Ook Kris Peeters van KOBA Noorderkempen kwam kort aan het woord en vertelde hoe het traject was geweest om uiteindelijk voldoende subsidies te werven voor de bouw van Gymhal De Grens. Tot slot was het schepen Brigitte Quick, die de eer had om de turnhal officieel te openen.

Demonstraties

Het leukste waren de demonstraties van de leden van Gympuls. Op deze manier kwam er steeds een extra stuk van de enorme turnhal in zicht voor het publiek. Gelukkig hebben we voor de lezers van Noordernieuws veel foto’s kunnen maken van de ijverige leden van Gympuls. Ook zijn er enkele filmpjes gemaakt. Dit was toch ook de reden waarom deze turnhal er is gekomen: de kinderen die zichtbaar genoten van hun nieuwe gymhal.

VL

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook48
Twitter
Follow Me
Tweet