DBM Leraar van het jaar 2019 - (c) Noordernieuws.be - HDB_7313u
Vlnr: Tanja Callebaut, Magalie Polderman, Kyra Lambregts

DBM-Essen heeft beste animatieteam!

Organisatie ‘Klasse’ organiseert elk jaar de wedstrijd ‘Leraar van het jaar’ om leerkrachten positief in het nieuws te brengen. Je kan je niet zelf inschrijven, dat moeten anderen doen en vertellen waarom juist jij die titel verdient.

Team van het jaar

Dit jaar was het echter geen ‘Leerkracht van het jaar’, maar ‘Team van het jaar’, omdat je als team veel meer bereikt. Omdat teams erg van elkaar verschillen, werd het onderverdeeld in 10 categorieën. “Bij het aanmelden moest uitgelegd worden waarom een team genomineerd werd”, legt Kyra Lambregts uit. “Ons team, bestaande uit Kyra Lambregts, Magali Polderman en Tanja Callebaut, werd opgegeven door onze directie en collega’s. Doorheen het jaar organiseren we activiteiten voor heel de school. Gekoppeld aan feestdagen, zoals Kerst, Sinterklaas en carnaval. Maar ook thema’s, zoals week van het pesten, dag van de talen, … We hoorden dat we bij de laatste 50 teams zaten, dat terwijl er 2.500 teams waren aangemeld! We werden door ‘Klasse’ gebeld en uitgenodigd voor de slotshow op woensdagmiddag in Brussel.”

Gewonnen!

“We gingen er naar toe om te genieten, want we verwachtten er eigenlijk niks van. Maar ineens bleken we bij de laatste 5 te zitten van de categorie Animatie en toen werd het wel spannend. Op een filmpje dat getoond werd, zagen we onze directie en collega’s en werd er gezegd dat we de winnaars waren! We moesten naar voren komen om het te bewijzen. De presentator zei: ‘Het is gebaseerd op een filmpje dat ons is gestuurd.”

DBM Medaille Leraar van het Jaar 2019 - (c) Noordernieuws.be - HDB_7317s

We hebben een superteam

“Dat was een dans op het liedje ‘Dans, DJ, dans’ en daarna kregen we onze medaille. Donderdag werden we door iedereen op school aangesproken en kregen veel schouderklopjes. Het was geweldig om mee te maken, maar zonder ons eigen team van alle leraren en alle personeelsleden hadden we het niet bereikt. Hun steun en hulp was onmisbaar, dus de eer gaat ons allemaal aan, want we hebben een superteam!”

NN

Facebook258
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!