Don Bosco Mariaberginstituut Essen is de strafste school 2019 - (c) Noordernieuws.be - HDB_3002u
Magalie met de leerlingen van 5 Verzorging, die ook allemaal aan het filmpje meedoen

DBM-Essen in finale voor ‘De Strafste School 2019’!

Sinds een aantal jaren organiseert radiozender MNM ‘De Strafste School’ voor heel Vlaanderen en Brussel. Deze actie is bestemd voor alle middelbare scholen, bijzonder onderwijs,…

Filmpje ingezonden

“Het is de eerste keer dat we meedoen”, legt Magalie Polderman, onderwijzeres P.A.V., uit. “Je moest als school een filmpje insturen en ons thema is: ‘Samen grenzen verleggen’. De leerkrachten en leerlingen zijn gaan brainstormen en samen hebben we een filmpje gemaakt. Je kon dat gedurende twee weken opsturen en afgelopen maandag hebben we dat gedaan.”

Veel projecten, zoals klimaat en zwerfvuil

“Sinds vorig jaar hebben we een werkgroep ‘Animatie’ waarmee we bij speciale dagen iets organiseren. Het was de bedoeling te laten zien dat wij ‘De Strafste School’ zijn. We zijn geen grote school, we hebben driehonderd leerlingen en iedereen kent elkaar. We begeleiden onze leerlingen heel intensief. Met het thema willen we laten zien dat we veel projecten doen als school, zoals het klimaat en zwerfvuil.”

We hebben een topschool!

“We hebben het grenzen verleggen ook letterlijk genomen. We zitten dicht bij de grens met Nederland en we willen laten zien dat iedereen hier welkom is en de sfeer van onze school weergeven.” Tibo die in de buurt staat zegt: “We hebben een topschool!” Vriend Robbe vult aan: “Dat is helemaal waar!”

We zijn erdoor!

“Gisteren hebben we gehoord dat we erdoor zijn. Ze hebben vijftien scholen in Vlaanderen en Brussel geselecteerd en na de paasvakantie komen ze kijken, dan komen ze een uur langs. Ze moeten dan feestelijk onthaald worden en we voeren een show op. Daarna gaan we laten zien wat we als school doen en onze talenten tonen. Dat onze leerlingen, ongeacht waar ze vandaan komen, altijd bij iemand terecht kunnen als ze het moeilijk hebben. Niemand is hier een nummer, een etiket, iedereen is voor ons een leerling, een persoon.”

7 mei wordt de winnaar bekend

7 mei wordt de finalist bekend gemaakt. De winnende school krijgt een optreden van MNM met bekende Vlamingen en Nederlanders. Het filmpje van Don Bosco-Mariaberginstituut wordt dit weekend op de facebookpagina van de school geplaatst.

LW

Facebook156
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!