Laatste nieuws:
Voorbereidende rioleringswerken in het woonbos

Voorbereidende rioleringswerken in het woonbos

Van 2 tot en met 17 april zal rioolnetbeheerder Fluvius proefsleuven graven in verschillende straten van het woonbos. De werken maken deel uit van de plannen om het woonbos van een rioolnetwerk te voorzien. De werken zullen enige verkeershinder teweegbrengen.

Europa eist dat tegen 2027 de Vlaamse beken en rivieren zuiver zijn. In Essen is 77,3% van de huizen aangesloten op het rioolnetwerk. De rioleringsgraad in Vlaanderen ligt nu op 87% (cijfers via VRT). Door het woonbos aan te sluiten op het rioolnetwerk, zal dit percentage sterk stijgen en komen we een stap dichter bij proper water.

Wat zijn proefsleuven?

Netbeheerder Fluvius zal op verschillende plaatsen en over de hele breedte van de weg proefsleuven graven. Ze controleert waar de nutsleidingen juist liggen onder de weg en hoe de nutsvoorzieningen zijn aangesloten op de huizen in het woonbos. Zo is er minder kans op leiding- en kabelbreuken als de rioolbuizen worden geplaatst en kan eventueel het tracé van de rioleringen in het ontwerp nog gewijzigd worden.

Over welke straten gaat het?

Van 2 tot en met 17 april graaft Fluvius proefsleuven telkens tussen 07.00 en 16.00 uur. Na 16.00 uur zijn de wegen terug toegankelijk. De graafwerken vinden plaats in:
-Lijsterdreef
-Platanenlaan
-Zurkelpad
-Begonialaan
-Jeneverbeslaan
-Vijverlaan
-Violetlaan

Omleiding

De omleiding kan drie keer per dag veranderen, afhankelijk van in welke straat op dat moment werken bezig zijn. Hier vind je het signalisatieplan.

Wat na het graven van de proefsleuven?

De sleuven worden dezelfde dag terug dichtgemaakt. Vooraleer men kan beginnen met nieuwe rioolbuizen aan te leggen, zijn er nog veel andere werken nodig. Zo moeten de rioolbuizen in de Steenovenstraat en de Nolsebaan vervangen worden door grotere exemplaren (collectoren). De planning van deze werken is nog niet bekend. Bedoeling is om de komende jaren grote delen van het woonbos gefaseerd aan te sluiten op het rioolnetwerk.

Bron: gemeente Essen
Foto: Pxhere

Facebook11
Twitter
Follow Me
Tweet