Laatste nieuws:
Goed nieuws uit Elephant Haven

Goed nieuws uit Elephant Haven

Sofie Goetghebeur en Tony Verhulst zijn sinds enkele jaren bezig met het oprichten van Elephant Haven in Frankrijk, een rusthuis voor olifanten uit circussen en dierentuinen.

Een poosje geleden lazen jullie in Noordernieuws.be dat we nog steeds aan het wachten waren op een zeer belangrijke vergunning. Maar nu, na 3 jaar administratief werk voor de Franse overheid, hebben we de vergunning ‘Autorisation d’ouverture’ verkregen, die ons toelaat om olifanten te ontvangen!!!! We hebben nu alle vergunningen voor de eerste fase: het bouwen van een eerste stal en buitenperk voor 3 olifanten.

Begin september krijgen we van Hitachi Nederland een graafmachine, die ons zal helpen met de bouw van de eerste stal, de olifantenomheining en nog zoveel meer. Hartelijk dank aan Hitachi voor deze donatie! Je kan alles volgen via hun blog op: https://www.hitachicm.eu/hitachi-donates-excavator-elephant-haven/

Sinds kort werken we samen met Andre Joseph Bouglione, misschien gekend onder vele mensen. Samen met zijn vrouw zijn ze al enkele tijd gestopt met wilde dieren in hun circus. Dit is groot nieuws en een zeer moedige beslissing! In de toekomst zal hij een traditioneel ecocircus opstarten, geheel self supporting. Ook zal hij andere circussen helpen die vrijwillig stoppen met wilde dieren. Meer en meer Europese landen verbieden wilde dieren in circussen en hij wil meewerken aan oplossingen.

Bij het schrijven van dit artikel is onze “meter” Janine Bischops hier voor een week om te helpen en natuurlijk om Elephant Haven te bezoeken. Een super meter met een gouden hart!
Natuurlijk zijn we nog volop aan het fondsenwerven om de eerste stal zo vlug mogelijk te kunnen bouwen! We hebben een paar evenementen in het verschiet, waaronder op 29 oktober: Halloween op Elephant Haven (14:00-17:00).

Half september gaan we een grote crowdfunding campagne opstarten, dus hou onze website en facebook in het oog. Ook zal op 6 oktober Elephant Haven samen met onze “peter” Jean Bosco Safari een Beatles tribute concert organiseren ten voordele van Elephant Haven.
Deuren open: 19:00
Aanvang concert: 20:00
Waar: Cultureel Centrum Merksem, Nieuwdreef 135, 2170 Merksem
Tickets enkel op reservatie via melina@elephanthaven.com
Voorverkoop €20 / Kassa €22. Kijk daarna ook in jullie SPAMfolder voor haar reactie!

Dus allen daarheen en wij, Sofie en Tony, zullen er ook zijn!!

Met onze grote dank aan onze supporters, familie, vrienden, instellingen, firma’s en onze sponsors en partners. Jullie hebben al die tijd nooit het vertrouwen verloren en bent ons blijven helpen. Dankzij jullie steun zijn we zo ver geraakt!

Tony en Sofie

Facebook37
Twitter
Follow Me
Tweet