Laatste nieuws:
Elephant Haven - Noordernieuws.be 109_0548u55

Hoe is het ondertussen in Elephant Haven

Tony Verhulst en Sofie Goetghebeur gaven hun bestaan in België op, om in Frankrijk een plek te creëren waar afgedankte olifanten een heerlijke, oude dag in vrijheid kunnen beleven. Tussen de werkzaamheden door vertellen ze ons hun ervaringen.

De laatste maanden hadden we veel vrijwilligers hier op het terrein. Mensen, jong en oud, die ons kwamen helpen met bomen verplanten, in de moestuin werken, terrein klaarmaken om de olifantenomheining te zetten en zoveel meer. Het werk stopt nooit!

Zelfs hier in het Zuid Westen van Frankrijk is het koud en nat geweest deze winter met enorm veel regen! Voor de olifanten zou dit geen probleem zijn, want die houden van regen en water. Maar door deze regen gingen de werken buiten moeizaam. Maar geen nood, want er staat ons altijd computerwerk te wachten. We hadden een crowdfunding campagne opgestart, die een mooi resultaat van 16.593€ had! Gedurende de maand december hebben we verschillende kerstmarkten gedaan in Frankrijk,terwijl begin januari Melina met andere lieve vrijwilligers op de kerstmarkt in Antwerpen stond. Dikke merci hiervoor! Hierdoor blijft het project toch nog ‘aanwezig’ in ons landje.

We werken aan een nieuwe website, in 5 talen nu ook in Duits en Spaans! Nog niet alles is af, maar we maken het zo vlug mogelijk in orde. Neem gerust alvast een kijkje op www.elephanthaven.com

Ondertussen hebben we verschillende dossiers ingediend voor financiële hulp, waaronder 1 dossier voor de Fondation Brigitte Bardot en dit met een zeer positief resultaat. 4 januari moesten we naar Parijs waar hun bureau gevestigd is. Ze hadden het heuglijk nieuws dat ze Elephant Haven gaan helpen met een deel van de bouw van de stal! We hebben een bespreking gehad met de architect en constructeur en zijn tot een mooie planning gekomen. Begin april zou de bouw aan de binnenstructuur van de olifantenstal beginnen, terwijl wij met vrijwilligers de olifantenomheining zetten. Daarna zullen we de stal sluiten en isoleren. Maar eerst moeten we grote graafwerken doen. Zoals een werfweg naar de stal aanleggen, die later als dienstweg zal dienen. En er moet 30 cm in de bestaande open stal uitgegraven worden voor de fundering. Hiervoor komt onze graafmachine van Hitachi supergoed van pas. Je kan alles volgen op facebook, Twitter, Pinterest of je inschrijven voor onze nieuwsbrief!

Allemaal heel spannend! We doen nu ons best om de graafwerken eind maart af te krijgen en fondsen te zoeken. Dankzij Fondation Brigitte Bardot kunnen we beginnen bouwen. We willen de stal natuurlijk zo vlug mogelijk af krijgen, zodat we de olifanten snel ruimte en rust kunnen aanbieden. Maar dit kunnen we niet zonder jullie!

Steun Elephant Haven

Elke euro helpt Elephant Haven om zo snel mogelijk olifanten te kunnen plaatsen. Dit kan door ons een donatie te doen via: https://www.elephanthaven.com/nl/helpen/ik-doe-een-gift

Willen jullie op de hoogte blijven aarzel niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief! http://www.elephanthaven.com/nl/nieuws/inschrijven

Tony Verhulst en Sofie Goetghebeur
Tony Verhulst en Sofie Goetghebeur

We houden jullie op de hoogte en tot snel!

Tony Verhulst en Sofie Goetghebeur

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet