Elephant Haven start crowdfunding voor bouw olifantenstal

Sofie Goetghebeur en Tony Verhulst, sinds enkele jaren bezig met het oprichten van Elephant Haven in Frankrijk, een rusthuis voor olifanten uit circussen en dierentuinen. Sofie en Tony houden ons op de hoogte van de voortgang van hun geweldige project! Lees hier hun laatste verslag

Het concert Van Jean Bosco Safari om Elephant Haven te steunen was top! Misschien komt er wel een vervolg volgend jaar in april. Het graafmachine van Hitachi Construction Machinery Europe is ondertussen aangekomen. Wat een hulp voor het project! Nu kunnen we zoveel zelf doen als voorbereidend werk en later als de olifanten er zijn gaat hij ook van pas komen. In deze blog kan je de acties van het graafmachine op Elephant Haven volgen.

Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat zitten we te tokkelen op onze computers. Het werk stapelt maar op… Buiten is er ook veel werk, maar gelukkig hebben we daarvoor veel hulp van vrijwilligers. Zelfs nu in het koude miezerig weer hebben we groepen vrijwilligers. We hebben zelfs een super lieve buurman en buurvrouw die af en toe wat kookt voor de vrijwilligers.
We zijn zo dankbaar voor alle steun en hulp dat we krijgen, dit geeft ons energie!

De wet ivm het houden van wilde dieren in circussen beweegt snel in Europa. We krijgen regelmatig de vraag: Zou EHEES olifant X kunnen opvangen? We willen graag ja zeggen, maar we zijn nog niet klaar. Natuurlijk in een noodsituatie vinden we wel oplossingen, maar we zouden toch graag eerst de olifantenstal klaar hebben. Samen met de architect en bouwondernemer zoeken we oplossingen om te economiseren, maar het is en blijft een grote investering. De stal moet ook veilig, efficiënt en gezellig voor de olifanten zijn.

We doen verder voorbereidend werk op het terrein en gaan binnenkort zelf beginnen met het zetten van de olifantenomheining, spannend! We hebben een crowdfunding opgestart voor de bouw van de eerste olifantenstal. Zodra we een eerste betaling kunnen doen, zo vlug kan de architect beginnen bouwen.

Help ons aub om de olifantenstal te bouwen zodat Elephant Haven spoedig de eerste olifanten ruimte en rust kan geven. Hoe sneller we de stal kunnen bouwen, des te sneller we de olifanten kunnen verwelkomen. Bekijk deze link eens.
https://www.indiegogo.com/projects/help-build-the-1st-elephant-barn-at-elephant-haven–2/x/9522355#/ Er is heel wat te ontdekken: geschenken, kortfilms, afbeeldingen en zoveel meer.
Alvast hartelijk dank voor de warme steun!

Dit jaar hebben we ook een verjaardagskalender van Elephant Haven, gesponsord door Hart voor Dieren & ROSmagazine & LandIdee
Prijs: €12 + €5 verzendkosten
Formaat: 30 cm x 42 cm ( 400 gr )
Te bestellen via: info@elephanthaven.com

Als je naar de kerstmarkt in Antwerpen gaat op zaterdag 6 januari, vergeet dan niet de stand van Elephant Haven te bezoeken!

Prettige feestdagen en een prachtig 2018 gewenst aan iedereen!

Sofie en Tony

Facebook58
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!