Laatste nieuws:
Open dag Stichting Dier en Project Nispen - (c) Noordernieuws.be 2019 - HDB_8228

Opendeurdag Stichting Dier en Project ondanks regen goed bezocht

Gisteren was het de jaarlijkse Opendeurdag bij Stichting Dier en Project. Deze stichting geeft opgegeven en afgedankte dieren een geweldige verzorging en een heerlijk leven.

Prachtige onderkomens voor de dieren

Het weer zat niet mee, maar dat weerhield de mensen niet om naar de opendeurdag te komen. Er trad een band op, er was van alles te eten en te drinken en bij de gezellige kraampjes kon je heerlijk snuisteren. Poezen liepen je tegemoet om je te verwelkomen en met je te knuffelen. De huisjes die verspreid over het terrein staan, zijn prachtig ingericht, maar mogen alleen door de dieren gebruikt worden. Er staan bedden, kastjes, er hangen schilderijtjes, zodat als een dier geplaatst kan worden, ze aan een normale omgeving gewend zijn. Er zijn gezellige kamers met heel oude katten of katten die nog moeten wennen. Ook de hondenkamers zijn luxueus ingericht met bedden en tapijten.

111 Open dag Stichting Dier en Project Nispen - (c) Noordernieuws.be 2019 - HDB_8207

Afgedankt en weggedaan

Op de deuren van de onderkomens hingen postertjes met de trieste verhalen van de katten en honden en hoe ze daar terecht waren gekomen. Verbijsterend veel teefjes, moegefokt, met een uitgeput lichaam, dus niet meer geschikt voor de dieronterende broodfok, die stomweg afgedankt waren. Andere honden en katten die op het laatste nippertje bij dierenartsen werden weggehaald, nadat hun voormalige ‘liefhebbende’ eigenaars ze om niet medische redenen af wilden laten maken. Maar ook honden, waar je niet zomaar naar toe moest gaan. Onbetrouwbaar geworden vanwege de vreselijke dingen die ze mee hebben moeten maken en de afschuwelijke angst waar ze in geleefd hebben.

138 Open dag Stichting Dier en Project Nispen - (c) Noordernieuws.be 2019 - HDB_8234

De liefde en respect die de dieren verdienen

Els Adams, oprichtster van Stichting Dier en Project, vangt samen met haar partner Jan Visser moeilijke en niet-plaatsbare dieren op en verzorgt ze. Ook geeft ze alle nodige medische zorg en als ze niet geplaatst kunnen worden, om wat voor reden dan ook, mogen ze daar blijven tot ze overlijden. Bij Els en Jan en al hun onmisbare, gemotiveerde vrijwilligers, krijgen de dieren de liefde en het respect dat ze verdienen en vaak nog nooit hebben mogen ervaren.

Steun deze geweldige stichting

Maar de opvang, het verzorgen en de dierenartsen kosten geld. De inkomsten van de Opendeurdag zijn dan ook integraal voor deze kosten. Stichting Dier en Project houdt permanent kledinginzameling: textiel, gebruikte kleding en schoenen, maar géén matrassen, kussens of tapijten. U kunt uw goederen, verpakt in gesloten plastic zakken bij de Stichting afgeven na een telefoontje op (0031) (0) 165 366630. Ook is er de mogelijkheid om zo nodig de goederen bij u op te halen.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook123
Twitter
Follow Me
Tweet